Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ДГУ-КП-плани сз.doc
Скачиваний:
16
Добавлен:
05.05.2019
Размер:
1.1 Mб
Скачать

Задача № 2

Тарабаркін, працюючи в НДІ, займався розробкою та вдосконаленням засобів електронних платежів. За допомогою обладнання, що знаходилося у його розпорядженні, Табаркін виготовив п’ять пластикових карток, в які вніс відомості про рахунки фізичних осіб – клієнтів комерційного банку, надані йому працівником цього банку, його знайомим Шохраєм. Використовуючи підроблені картки Тарабаркін протягом одного дня отримав через банкомати 36 тис.грн., з яких 18 тис. передав Шахраю, а решту використав на особисті потреби.

Через декілька днів Тарабаркін був затриманий співробітниками міліції під час отримання через банкомат за допомогою підробленої ним пластикової картки 5000 гривень. У нього, окрім використаної картки, було вилучено ще 9 підроблених карток, по яких він мав доступ до банківських рахунків на суму в 67 тис.грн.

Кваліфікуйте дії винних осіб.

Задача № 3

Товкаєв, Забродін і Криницький з метою збуту підробленої іноземної валюти, домовилися з колишнім громадянином СРСР Кренц, який проживав у Німеччині. Під час поїздки до ФРН Забродін і Криницький придбали у останнього за 50 тис.дол. США підроблених купюр на суму 180 тис.дол. США та новеньких євро на суму в 25 тис., які таємно ввезли в Україну. За допомогою “мінял” та працівників декількох пунктів по обміну валюти Товкаєв збув фальшиві гроші, обмінявши їх на справжні.

Кваліфікуйте дії винних осіб.

Задача № 4

Керівник ПП “Металіст” Матровін шляхом підкупу начальника морського порту М. та капітана судна “Африка” громадянина Анголи К. по документах на переведення за кордон металобрухту чорних металів організували завантаження в трюм судна 150 тон лому міді, який було приховано під брухтом чорного металу.

Після запиту капітаном судна про дозвіл на вихід з порту в море перевіркою факт незаконного знаходження на судні лому кольорових металів було виявлено працівниками правоохоронних органів.

Дайте правову оцінку вчиненому.

Задача № 5

Приватний підприємець Ніколаєв, який здійснював господарську діяльність у сфері торговельної діяльності без створення юридичної особи, розгорнув мережу кіосків, в яких крім продуктів харчування реалізовував тютюнові й горілчані вироби, а також здійснював закупівлю акцій привабливих для інвесторів підприємств та їх перепродаж.

Після припинення цієї діяльності ПП “ Ніколаєв” було встановлено, що більшість тютюнових виробів є виробництва іноземних виробників і мали акцизні марки інших держав, а на горілчаних виробах містились підроблені акцизні марки, а самі вироби були фальсифікованими, придбаними у підпільному цеху.

В результаті торгівлі тютюновими виробами Ніколаєв отримав доход, що в 600 разів перевищував неоподатковуваний мінімум доходів громадян, а від торгівлі горілчаними виробами – в 700 разів, та мав намір, у разі продажу вилученої продукції, ще отримати доход, який відповідно у 500 і в 800 разів перевищував би неоподаткований мінімум доходів громадян.

В результаті операцій з акціями Ніколаєв отримав доход, який у 950 разів перевищував неоподаткований мінімум доходів громадян і мав намір отримувати доход у більш значних розмірах.

Кваліфікуйте дії Ніколаєва.