Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ДГУ-КП-плани сз.doc
Скачиваний:
16
Добавлен:
05.05.2019
Размер:
1.1 Mб
Скачать

Задача № 5

Волков у хліві зберігав пістолет, який він знайшов у лісі. Про це випадково дізнався Гуров, який на прохання того ремонтував хлів. Нічого не сказавши Волкову, Гуров взяв пістолет собі. Через 6 років Гурова затримано за участь в розбійному нападі і під час особистого обшуку пістолет було у нього вилучено. На досудовому слідстві Гуров признався, що пістолет він 6 років тому викрав у Волкова і в цей період з цього пістолета він у лісі вбив Микитенка, заволодівши його майном.

Дайте правову оцінку діям Волкова і Гурова.

Тема 31. Злочини проти безпеки руху та експлуатації транспорту

Практичне заняття – 2 год.

До практичного заняття необхідно письмово вирішити наступні задачі:

Задача № 1

Брати Губаєви, 23-річний Петро та 15-річний Сергій, за попередньою домовленістю від під’їзду багатоповерхового будинку угнали автомобіль BMW. У власному гаражі вони перебили номер двигуна викраденого автомобіля, і переставили його до автомобілю аналогічної марки, що належав Петру. Через тиждень Сергій без відома Петра продав за 2,5 тис.грн. кузов та інші запчастини з викраденого автомобілю невідомій особі.

Кваліфікуйте дії Петра і Сергія Губаєвих.

Задача № 2

17-річний Крупій і 13-річний Федорчук вночі демонтували мідну обмотку дроселя-трансформатора, що забезпечував роботу світлофора на залізничному перегоні. Внаслідок чого не спрацював забороняючий сигнал і сталося зіткнення пасажирського поїзду з вантажним потягом, що спричинило загибель машиніста.

Дайте кримінально-правову характеристику дій Федорчука і Крупія.

Задача № 3

Громадянин України 25-річний Крюковський придбав квиток на авіарейс Дніпропетровськ-Москва. Після зльоту літака через стюардесу передав вимогу до екіпажу змінити курс на Тель-Авів під загрозою вибуху бомби, яка знаходиться у нього в сумці. В результаті дій екіпажу та пасажирів Крюковський був затриманий, вилучений в нього пристрій виявився механічним годинником. Літак зробив вимушену посадку в аеропорту м.Харкова, де Крюковський був арештований співробітниками лінійного відділу.

Кваліфікуйте дії Крюковського.

Задача № 4

Водій швидкої допомоги Івін, в зв’язку з терміновим викликом, увімкнувши проблисковий маячок, намагався проїхати перехрестя на червоний сигнал світлофору. Водій автомобіля “Таврія” Сомов, який рухався на зелений сигнал, не зреагував на зміну обстановки і допустив зіткнення з автомобілем швидкої допомоги, внаслідок чого сам отримав середньої тяжкості тілесні ушкодження.

Дайте кримінально-правову характеристику діям Івіна і Сомова.

Задача № 5

Інспектор дорожньо-патрульної служби сержант міліції Таращенко, зрозумівши по метанню світла фар “Москвича”, що за його кермом сидить п’яний, вийшов на дорогу і підняв жезл, вимагаючи зупинитись. Водій Марков не лише не зупинився, а навпаки – збільшив швидкість. Таращенко стрибнув на капот. Марков різко загальмував і включив задню передачу. Із слизького капоту Таращенко звалився на дорогу. Піднятись і вихопити пістолета він не встиг – Марков переключив швидкість і, спрямувавши автомашину на працівника міліції, переїхав через нього. Від одержаних травм Таращенко через 12 годин помер у лікарні.

Кваліфікуйте дії Маркова.