Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Зміст.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
05.05.2019
Размер:
2.49 Mб
Скачать

2.5.4 Числове питання

Відповіддю на запитання є число, яке студент повинен увести з певною

точністю, заданої викладачем. Тобто Ви можете вказати безперервний діапазон правильних відповідей.

Наприклад, якщо відповіддю є число 30 і встановлена погрішність, рівна 5, тоді будь-яке число між 25 і 35 буде сприйматися як вірне.

У якості правильної відповіді може бути введене й число з десятковими знаками.

Зверніть увагу, що в якості роздільника десяткових знаків можна вводити тільки крапку (кому використовувати не можна!), наприклад - 12.3

Допускається введення десяткового дробу у форматі "1.23Е+1" (буква Е - латиниця!).

Студент же в якості відповіді на таке питання може ввести кожної з варіантів - "12.3"; "12,3"; "1.23Е+1" або "1,23Е+1" (буква Е - латиниця!). Усі вони будуть сприйняті системою як вірні.

Абсолютно правильне значення відповіді повинне мати оцінку 100%. Інші варіанти в цьому випадку можна не заповнювати.

Можна заповнити трохи частково правильних відповідей і виставити їм оцінки від 5% до 90%.

У варіантах відповідей також може вказуватися одна або кілька одиниць виміру (кг, г, мг; див, м, км і т.п.) і відповідні їм коефіцієнти (0,01; 0,1; 10; 100; 1000 і т.п.). За замовчуванням уже встановлений коефіцієнт 1,0 і до нього потрібно тільки вказати розмірність. Зазначені коефіцієнти застосовуються й до погрішностей.

Одиниці виміру у відповідях повинні бути написані студентами без пробілів від відповідного числового значення. Попередите в змісті питання про це своїх студентів при використанні одиниць виміру!

За замовчуванням можливе введення 4-х варіантів відповідей. При необхідності можна побільшати їхню кількість, нажавши кнопку Додати 2 відповіді.

Можна додати одиниці виміру з відповідними їм коефіцієнтами, нажавши кнопку Додати 2 модуля.

2.5.5 Коротка відповідь

Чутливість відповіді до регістру - параметр визначає, чи важливий регістр у відповіді, тобто різняться чи ні заголовні й прописні букви. В останньому випадку відповіді "Київ" і "київ" будуть визнані вірними.

У випадку єдиної правильної відповіді його оцінка повинна відповідати 100%. Інші варіанти заповнювати не слід.

Правильною відповіддю може бути й число, тобто припустимі варіанти, коли правильними відповідями на запитання будуть "24" і "двадцять чотири".

Створення питань типу коротка відповідь вимагає однозначного трактування питання. Адже студент не бачить можливі варіанти відповідей і не вибирає з наявних варіантів, а повинен увести відповідь сам. Завжди враховуйте можливість написання студентом синонімів до введеної правильної відповіді, правильної відповіді з іншим закінченням, в іншому падежі і т.д.

Ви можете використовувати символ "зірочка" (*) у якості шаблону, що заміняє будь-яку послідовність символів. Наприклад, червоний буде відповідати будь-якому слову або фразі, що починається з "черв", що й закінчується "ий" (червоний, гарний, барвистий). Найбільше зручно використовувати зірочку наприкінці слова для вказівки можливості використання різних закінчень (аналітичн*). Коли зірочка не використовується, відповіді рівняються побуквенно. Звертайте увагу на орфографію!

У випадку введення як правильних відповідей декількох слів-синонімів, можна за кожне з них виставити різні оцінки.