Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Зміст.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
05.05.2019
Размер:
2.49 Mб
Скачать

2.5.6 Питання на відповідність

Параметр Перестановка - установка прапорця забезпечує випадковий порядок проходження окремих питань у цім питанні. Необхідно, щоб також був включений випадковий порядок відповідей у настроюваннях тесту.

(Варіанти відповідей у питаннях на відповідність завжди розташовуються випадковим образом і не залежать від настроювань тесту).

У якості варіантів питань (не варіантів відповідей!) крім тексту можуть

використовуватися формули й зображення. Для цього в поля відповідей вставляються гіперпосилання на зображення у вигляді Html-Тегів

Ураховуйте одну особливість уведення варіантів відповідей. Поля їх уведення не підтримують Html-Форматування й уведений текст завжди розташовується в ОДНОМУ РЯДКУ. При значній довжині введеного тексту він не міститься по ширині вікна браузера й на сторінці виникає горизонтальна смуга прокручування. Тому студент при відповіді на подібне питання змушений прокручувати сторінку вправо, щоб дійти до стрілки, що управляє списком, що випадає. У зв'язку із цим він НЕ МОЖЕ одночасно бачити варіанти питань і відповідні їм відповіді! Якщо неможливо скоротити тексти відповідей, то поміняйте місцями відповіді з питаннями (останні при довгому тексті автоматично розташовуються на декількох рядках).

2.5.7 Вкладені відповіді

Це дуже гнучкий тип питань, подібний популярного формату, відомого як Cloze. Такі питання складаються з тексту (у форматі Moodle), безпосередньо в який вставляються питання. У питання типу Вкладені відповіді можуть включатися наступні типи питань:

  • Коротка відповідь.

  • Числовий.

  • Множинний вибір.

У цей час відсутній графічний інтерфейс для створення таких питань, тому Вам необхідно використовувати текстове поле й спеціальний формат для створення питань. Питання можна імпортувати з файлу, створеного в іншій програмі, наприклад Hot Potatoes.

Для питання типу "Коротка відповідь" можна вказати коментар для будь-якої відповіді, крім явно зазначених відповідей. Для цього як останнього варіанта відповіді використовується символ зірочка (*).

Що вводяться інтернет-адреси (www.moodle.org)автоматично перетворяться в гіперпосилання www.moodle.org, а смайлики: -) - у зображення.

2.5.8 Випадкове питання на відповідність

Після невеликого вступу студентові пропонується кілька питань і відповідне число відповідей. Для кожного з питань тільки одна відповідь є правильною. Студент повинен вибрати для кожного питання відповідну йому відповідь. Кожне питання автоматично має однакову вагу.

Відмінність даного типу від Питання на відповідність у тому, що питання випадково вибираються з набору питань типу Коротка відповідь, що перебувають у даній категорії. При кожному проходженні тесту вибираються різні питання. Кількість питань можна регулювати значенням параметра Кількість обираних питань.

Одне й те саме питання кілька раз в одному тесті використовуватися неможна! Тому в даній категорії як мінімум повинна бути присутня та кількість питань типу Коротка відповідь, яке задано параметром Кількість обираних питань!

Урахуйте, що якщо частина питань типу Коротка відповідь уже використовується в цьому тесті в якості самостійних питань, то для використання

в тесті Випадкового питання на відповідність кількість питань Коротка відповідь у даній категорії повинна бути збільшена на кількість самостійно використовуваних у тесті Коротких відповідей.

При використанні Випадкового питання на відповідність усі питання типу Коротка відповідь у даній категорії повинні ставитися до одній галузі знань. Інакше студентові буде досить легко вибрати відповідність.

2.5.9 Випадкове питання

Цей засіб, який дозволяє випадковим образом вибирати для включення в тест наявні в даній категорії питання. Випадкове питання не містить власної навчальної інформації, це тільки посилання на інші питання цієї категорії.

Коли Ви поміщаєте Випадкове питання в тест, то при кожному тестуванні на його місце буде підставлено деяке питання, обране випадковим образом з даної категорії.

Одне й те саме питання в одному тесті кілька раз використовуватися НЕ МОЖЕ! Тому категорія повинна містити "зайві" питання, явно не включені в тест.

Максимальна оцінка для обраного питання завжди буде такий, яка встановлена для Випадкового питання.

Якщо Ви створюєте тест, що містить 10 випадкових питань, то кожний студент, швидше за все, одержить різні набори з 10 питань при кожній спробі пройти тест ( при достатній кількості "вільних" питань у даній категорії).

Помніть, що Ви можете використовувати Випадкові й невипадкові питання одночасно, якщо прагнете, щоб якісь конкретні питання були обов'язково включені в тест. Для цього випадкові питання потрібно виділити в окрему під категорію.

2.5.10 Есе

На запитання (який може включати й зображення) студент пише відповідь у форматі есе. При створенні питання есе необхідно заповнити 3 поля: назва питання, текст питання й загальний коментар, які для зручності відображаються одночасно.

Питання Есе - єдиний із усіх типів питань, який вимагає ручного оцінювання викладачем.

Відповіді на запитання есе оцінюються викладачем тільки після того,

як він їх перегляне; викладач може залишити відкликання й оцінити есе студента.

Звичайно студент може ввести відповідь, використовуючи Html-Редактор Rich-text. Однак, якщо на сторінці втримується більше одного питання есе, то Rich-text редактор буде доступний тільки для першого питання.