Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Зміст.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
05.05.2019
Размер:
2.49 Mб
Скачать

2.5 Створення й редагування питань

Відкрити сторінку створення й редагування тестових питань можна декількома способами:

Нажати посилання Питання в блоці Керування.

Нажати посилання Тести в блоці Елементи курсу й на сторінці, що відкрився, нажати кнопку Редагування питань.

У результаті відкривається сторінка банку питань (малюнок 2.8).

У списку-меню Назва категорії Ви вибираєте категорію питань, до якої буде віднесено створюване питання.

Ви можете створити нові категорії й редагувати наявні, нажавши кнопку Редагувати категорії

Щоб створити в цій категорії нове питання, треба вибрати його тип у списку-меню Створити нове питання й заповнити форму параметрів питання.

Більшість типів питань містить однакові параметри й настроювання.

Назва категорії - необхідно вибрати категорію, до якої буде ставитися питання.

Назва питання - уведіть описову назву, за допомогою якого Ви зможете знайти потрібне питання в загальному списку питань (студентові назва питання не відображається).

Рисунок 2.6 - Сторінка створення й редагування тестових питань

Зміст питання - уведіть текст питання, яке буде відображатися студентам при проходженні тесту. Для форматування тексту можна використовувати Html-Редактор.

В одному тесті намагайтеся використовувати однакове форматування при введенні змісту всіх питань.

Урахуйте, що при копіюванні питань із Word'а буде зберігатися форматування тексту, задане в Word. Тому краще копіювати неформатований текст питання з формату *. txt (Блокнот) або вставляти питання з Word'а в режимі Html-Редактора "Вихідний Html-Код". Для видалення тегів Word'а використовуйте відповідну кнопку Html-Редактора.

Картинка для показу - виберіть зображення, яке буде показано студентові під змістом питання (зображення повинні бути заздалегідь завантажені у файлову директорію курсу).

Оцінка для питання за замовчуванням - використовується для встановлення ваги питання в тесті (може бути пізніше змінена при редагуванні тесту).

Штраф - визначає, яка частина набраних балів буде відніматися за кожну неправильну відповідь на запитання. Це важливо, тільки якщо студентові дозволено відповідати кілька раз на одне питання протягом однієї спроби (навчальний режим тесту). Штраф повинен бути числом у діапазоні від 0 до 1. Штраф, рівний "1", означає, що студент повинен правильно відповістити на дане запитання з першого разу, щоб одержати за нього бали (невірна відповідь не дозволить студентові заробити бали, навіть якщо наступна спроба буде вірною). Штраф, рівний "0", означає, що студент може відповідати на запитання кілька раз і при цьому одержить бали без яких-небудь штрафних відрахувань.

Загальне відкликання (коментар) - деякий текст, який відображається студентові після того, як він відповістить на запитання. Загальні відкликання можна використовувати для одержання студентами додаткових знань під час проходження тесту, розміщаючи в них посилання на джерела інформації.

На відміну від відкликання на варіант відповіді, яка залежить від типу питання й того, як студент відповів на запитання, загальне відкликання показується всім студентам. Ви можете контролювати відображення студентам загального відкликання за допомогою оцінки Студенти можуть бачити: на сторінці редагування тесту.

Після введення необхідних параметрів питання натисніть кнопку Зберегти.

Список питань у категорії можна сортувати:

  • за алфавітом;

  • по типу й потім - за назвою;

  • один по одному ( за часом створення).

Кожне тестове питання характеризується назвою й типом, який відображається у вигляді відповідної піктограми.

Біля кожного питання є іконки:

  • дозволяє переглянути дане питання в окремому вікні й спробувати відповісти на нього.

  • включає редагування (відкриває сторінку параметрів) питання;

  • видаляє дане питання (ця операція можлива, тільки якщо дане питання не включене в ніякий тест).

Кожне питання можна виділити позначкою. Потім усі виділені питання можна вилучити або перемістити в іншу категорію, скориставшись відповідними кнопками й список-меню.

Детальніше про типи питань Ви можете довідатися з довідки, яка викликається кнопкою біля списку-меню Створити нове питання. Такі ж кнопки є на сторінці біля параметрів кожного типу питань. У довідці докладно описане, як заповнити всі параметри тестового питання.

Особливості використання питань різного типу описані далі.