Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Зміст.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
05.05.2019
Размер:
2.49 Mб
Скачать

2.4 Редагування тесту

На вкладці Редагувати натисніть посилання Тест:

Рисунок 2.5 - Вікно редагування тесту

Ліворуч відображається список питань, включених у тест, а праворуч - список питань обраної категорії, де біля питань з'явилася ще одна іконка - /, натискання якої включає дане питання в тест.

Щоб додати в тест відразу кілька питань, можна біля них поставити позначки й нажати кнопку Додати в тест.

У тест можна також додати питання, які випадковим образом вибираються з питань даної категорії. Для цього досить указати їхню кількість і нажати кнопку Додати. У переліку питань тесту такі питання мають назву Випадкові питання, за яким у дужках вказується назва категорії, з якої вони взяті.

Незалежно від способу включення питань у тест завжди виконується правило: жодне з питання не може бути включений у тест більше одного разу.

Черговість питань у тесті можна змінювати, натискаючи іконки . Вони переміщають дане питання нагору або вниз щодо інших.

Питання будуть задаватися саме в такій послідовності (якщо в тесті не включений параметр Випадкова послідовність питань).

Для кожного включеного в тест питання відображається:

  • Назва питання,

  • Тип ( у вигляді піктограми),

  • Оцінка - вага даного питання щодо інших питань цього тесту, а також іконки, які дозволяють:

  • почати редагування (відкрити сторінку параметрів) питання,

  • вилучити дане питання з тесту.

Під списком питань відображається Підсумок - Сума балів усіх присутніх у тесті питань і Максимальна оцінка - кількість балів, яка буде нарахована студентові, якщо він дасть правильні відповіді на всі питання тесту. В інших випадках кількість балів обчислюється по формулі:

де рi - міра правильності відповіді на i - іпитання (рi =1, якщо відповідь правильна; рi =0, якщо помилковий; 0< рi <1, якщо відповідь частково правильна), vi - вага i-го питання, М - максимальна оцінка, n - кількість питань у тесті.

Якщо Ви змінюєте бали питань або максимальну оцінку, треба обов'язково нажати кнопку Зберегти, інакше ці зміни не будуть враховані

Викладач може задати кількість питань на кожній сторінці тесту. Для цього потрібно активувати поле Відображати роздільники сторінок, нажати кнопку Старт і вибрати потрібну кількість питань на сторінку.

Інструмент перегрупування питань відображає номера рядків перед списком питань. Ці номери рядків збільшуються із кроком 10 для можливості вставити питання в майбутньому. Ви можете перегруповувати питання, змінивши номера рядків і нажавши кнопку Зберегти зміни. Питання сортуються по затвердженим Вами номерам.

Номера не обов'язково повинні бути цілими числами, вони також можуть бути числами з десятковою крапкою.

Розривам сторінок також привласнюються номери, щоб їх теж можна було переміщати. Якщо поле Відображати роздільники сторінок не відзначене, то Ви не побачите розривів сторінок, і номера рядків не будуть відображатися.

Працюючи над змістом тесту, викладач у будь-який момент може перейти на вкладку Перегляд, щоб подивитися, як виглядають у тесті введені їм питання. Там можна ввести відповідь на запитання й, нажавши кнопку Відправити результати й завершити тест, подивитися, як вони оцінюються. Уведення відповідей можна повторювати, натискаючи кнопку Почати заново.

Вкладка Вступ дозволяє переглянути текст, який відображається студентам над списком тестових питань і, як звичайно, містить для них коротку інструкцію. Завжди звертайте увагу студентів на особливості тесту.