Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ORGANIZATsIYa_TA_OBLIK_SOTsIAL_NIKh_VIPLAT.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
08.09.2019
Размер:
319.49 Кб
Скачать

Організація виплати пенсій та допомоги національним оператором поштового зв'язку України.

Діяльність національного оператора, пов'язана з виплатою та доставкою пенсій, соціальних допомог, здійснюється відповідно до законодавства на договірних засадах.

Послуги з виплати та доставки пенсій, соціальних допомог надають підрозділи національного оператора - поштамти, вузли (центри), відділення та пункти поштового зв'язку (далі - виплатні об'єкти поштового зв'язку).

Виплата та доставка пенсій, соціальних допомог виплатними об'єктами поштового зв'язку здійснюється за відомостями на виплату пенсій, соціальних допомог за формою В1-М, а виплата допомоги на поховання - за разовими дорученнями на виплату допомоги на поховання за формою В2-М .

У виплатних об'єктах поштового зв'язку відомості за формою В1-М за датами виплат пенсій, соціальних допомог, додаткові відомості за формою В1-М щоденно видаються під розписку працівникові зв'язку, який проводить виплату.

Для доставки пенсій, соціальних допомог одержувачам додому відомості за формою В1-М записуються до книги (окремих аркушів) обліку пенсій, соціальних допомог, поштових відправлень (поштових переказів), що видаються для доставки адресатам, із зазначенням номера кожної відомості за формою В1-М та суми пенсій, соціальних допомог, що підлягає до виплати за кожною відомістю. Виплатні документи разом з готівкою видаються під розписку працівникам зв'язку, які проводять виплату.

Виплата пенсій, соціальних допомог може здійснюватися за довіреністю.

У разі невиплати пенсій, соціальних допомог працівник зв'язку на вільному місці виплатної відомості за формою В1-М (на лицьовому або зворотному боці) зазначає причину невиплати ("Відсутній", "Помер", "Виїхав" тощо), дату доставки і ставить свій підпис.

Порядок оформлення та виплати пенсій за відомостями.

Виплата пенсій за відомостями здійснюється з 2-го по 20-те число кожного місяця в операційних касах поштамтів, вузлів, відділень зв'язку та з доставкою додому. У разі потреби, за узгодженням органів соціального захисту населення, Пенсійного фонду і зв'язку, строки виплати пенсії та складання звітності можуть змінюватися.

Виплата пенсій здійснюється за графіками, які складаються підприємствами поштового зв'язку на підставі виплатних документів органів соціального захисту населення і узгоджуються з органами соціального захисту населення і Пенсійного фонду.

Якщо дати виплати пенсій збігаються зі святковими або вихідними днями підприємств поштового зв'язку, то виплата пенсії може здійснюватися достроково, але не раніше ніж за 3 дні до встановлених за графіком дат.

Відомості на виплату пенсій після перевірки підписуються начальником і головним бухгалтером районного (міського, районного в місті) управління соціального захисту населення (начальником і старшим спеціалістом операційного відділу Центру з нарахування і виплати пенсій та допомоги) і засвідчуються печаткою.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]