Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ORGANIZATsIYa_TA_OBLIK_SOTsIAL_NIKh_VIPLAT.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
08.09.2019
Размер:
319.49 Кб
Скачать

Форми ведення бухгалтерського обліку.

Форма бухгалтерського обліку - це сполучення різних регістрів аналітичного і синтетичного обліку, їх взаємозв'язок, послідовність і способи облікових записів з метою узагальнення й одержання звітності.

Сучасними формами бухгалтерського обліку, що застосовуються на підприємствах і в організаціях України, є: меморіальна (контрольно-шахова), журнально-ордерна, комп'ютерна, спрощена форма обліку.

Меморіальна (контрольно-шахова) форма бухгалтерського обліку характеризується застосуванням книг для ведення синтетичного обліку і карток — для аналітичного. На підставі оформлених і перевірених документів (первинних або згрупованих) складають меморіальні ордери.

Журнально-ордерна форма бухгалтерського обліку грунтується на широкому застосуванні системи накопичувальних і групувальних облікових регістрів — журналів-ордерів і допоміжних відомостей до них.Записи в журнали-ордери (основні регістри) здійснюються безпосередньо на підставі виправдних документів в міру їх надходження і опрацювання (без складання меморіальних ордерів).

Комп'ютерна форма бухгалтерського обліку грунтується на комплексному використанні швидкодіючих ЕОМ, які забезпечують автоматизований процес збирання, реєстрації й опрацювання облікової інформації, необхідної для контролю й управління.

Спрощена форма бухгалтерського обліку на малих підприємствах. Організація бухгалтерського обліку господарсь­ких операцій на малих підприємствах грунтується на єдиних методологічних засадах, встановлених Законом України "Про бухгалтерський облік і фінансову звітність в Україні".

Кожна відомість застосовується, як правило, для обліку розрахунків по одному з використовуваних рахунків. Сума будь-якої операції записується у двох відомостях одночасно: у першій — по дебету рахунка з наведенням шифру рахунка, який кредитується (у графі "Кореспондуючий рахунок"), а у другій — по кредиту рахунка з аналогічним записом шифру рахунка, що дебетується.

Завдання, функції управлінь Пенсійного фонду України.

Пенсійних фонд України – є центральним органом виконавчої влади, що здійснює керівництво та управління солідарної системи загальнообовязкового державного пенсійного страхування (ЗДПС).

ПФУ у своїй діяльності керується КУ та законами України, актами президента України, а також положеннями про пенсійний фонд України.

Основними завданнями ПФУ є:

  1. Участь у формуванні та реалізації державної політики у сфері пенсійного забезпечення та соціального страхування;

  2. Забезпечення збирання коштів придназначених для пенсійного забезпечення, повного і своєчасного фінансування витрат на виплату пенсій;

  3. Ефективне використання коштів пенсійного фонду України;

  4. Забезпечення функціонування автоматизованої системи персоніфікованого обліку відомостей у системі ЗДПУ.

Виходячи з покладених завдань ПФУ виконує такі функції:

  1. Планує видатки та доходи ПФ;

  2. Розробляє та подає пропозиції щодо встановлення або зміну стану страхових внесків на ЗДПС;

  3. Координує, організовує та контролює органи ПФУ;

  4. Здійснює в межах своїх повноважень контроль за цільовим використанням коштів ПФУ;

  5. Здійснює перерозподіл коштів ПФУ;

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]