Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ORGANIZATsIYa_TA_OBLIK_SOTsIAL_NIKh_VIPLAT.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
08.09.2019
Размер:
319.49 Кб
Скачать

Звітність органів Пенсійного фонду України.

Районні і міські відділи ПФУ складають і подають обласному (міському) органу ПФУ в установлені ними строки таку звітність:

Місячна:

- звіт про виплату пенсій та допомоги, ф.2а, що складається на основі звітів органів соціального захисту населення ;

- звіт про виконання кошторису видатків по бюджету, ф.2мдб

- оперативні звіти про надходження та використання коштів Пенсійного фонду

Квартальна та річна:

- баланс виконання бюджету Пенсійного фонду, ф.1ПФ

- звіт про виконання бюджету Пенсійного фонду, ф.2ПФ

- звіт про нарахування страхових внесків, інших надходжень та витрачання коштів ПФ

- звіт про виконання кошторису за регресними позовами

Обласні управління подають до ПФУ зведені квартальні звіти про виконання бюджету ПФУ не пізніше як через 26 днів після закінчення звітного періоду, а річні звіти - не пізніше 20 лютого наступного року.

ПФУ подає зведені річні та квартальні звіти про надходження і використання коштів фонду до Міністерства фінансів України.

Одночасно з річним звітом та звітом станом на 1 липня подається пояснювальна записка, в якій відображаються особливості виконання бюджету ПФУ по доходах і видатках. При цьому мають зазначатись кількість районів, міст, областей, які не забезпечили виконання бюджету по страхових внесках та інші джерела доходів ПФУ, а також причини, через які не надходять платежі. Звіти складаються і подаються управліннями до ПФУ в мільйонах карбованців.

Загальні положення про державне соціальне страхування у зв'язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими похованням.

Матеріальне забезпечення та соціальні послуги за ЗДСС ТВП та ВЗП з окремим видом ЗДСС громадян, що здійснюється Фондом ССТВП та ВЗП. Правові організації та фінансові засади даного виду страхування визначаються ЗУ «ЗДСС ТВП та ВЗП» від 18 січня 2001 року №2240.

ЗДССТВП та ВЗП, здійснюється за принципами:

1) законодавчого визначення умов і порядку здійснення ЗДСС ТВП та ВЗП;

2) обов'язковості страхування осіб, зазначених у частині першій статті 6 цього Закону, і добровільності страхування осіб, зазначених у частинах другій та третій статті 6 цього Закону;

3) державних гарантій реалізації застрахованими особами своїх прав;

4) обов'язковості фінансування Фондом соціального страхування з тимчасової втрати працездатності витрат, пов'язаних із наданням матеріального забезпечення та соціальних послуг;

5) формування та використання страхових коштів на засадах солідарності та субсидування;

6) цільового використання коштів ЗДСС ТВП та ВЗП;

7) паритетності в управлінні Фондом соціального страхування з тимчасової втрати працездатності представників держави, застрахованих осіб та роботодавців;

8) відповідальності роботодавців та Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності за реалізацію права застрахованої особи на матеріальне забезпечення та соціальні послуги.

Право на матеріальне забезпечення та соціальні послуги за ЗДСС ТВП та ВЗП, мають застраховані громадяни України, іноземці, особи без громадянства та члени їх сімей, які проживають в Україні, якщо інше не передбачено міжнародним договором України, згода на обов'язковість якого надана Верховною Радою України.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]