Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ORGANIZATsIYa_TA_OBLIK_SOTsIAL_NIKh_VIPLAT.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
08.09.2019
Размер:
319.49 Кб
Скачать

Облік розрахунків пф по стягненню переплат пенсій, за виконавчими документами.

У цьому розділі ведеться облік розрахунків органів Пенсійного фонду по страхових внесках і бюджетному фінансуванню; з органами соціального захисту населення, підприємствами зв'язку та іншими установами по виплаті пенсій та допомоги; з підприємствами, установами та організаціями - по нарахуванню та сплаті страхових внесків; з установами банків - по виданих кредитах та інших розрахунках.

На субрахунку 170 "Розрахунки по недостачах" ведеться облік розрахунків по виявлених недостачах і крадіжках коштів, призначених на виплату пенсій і допомоги. У дебет субрахунку відносяться суми недостач і крадіжок коштів, призначених на виплату пенсій і допомоги, що підлягають стягненню на основі матеріалів перевірок і ревізій. У кредит субрахунку записуються суми, внесені в установи банку для погашення заборгованості по недостачах і крадіжках. Надходження коштів відображаються бухгалтерським записом: дебітом – 115, кредитом – 170.

Для обліку розрахунків, які утрималися з коштів пенсіонерів на підставах виконавчих документах передбачає субрахунок 187 "Розрахунки по виконавчих документах та інших відрахуваннях" обліковуються розрахунки по сумах, стягнених з пенсіонерів по виконавчих документах.По дебіту 187 субрахунку запис суми аліментів та інших відрахувань, які перераховуються на користь отримувачів та при перерахуванні аліментів одержувача складається бухгалтерський записують утримані аліменти Д-187.

На суми, перераховані одержувачам аліментів, дебетується субрахунок 187 і кредитується відповідний субрахунок (115, 118, 119).

Відрахування з пенсій здійснюється в установах закритого порядку На підставі судових рішень, ухвал, постанов і вироків (щодо майнових стягнень), виконавчих написів нотаріальних контор та інших рішень і постанов, виконання яких відповідно до законодавства проводиться у порядку, установленому для виконання судових рішень. Розмір відрахування з пенсії обчислюється із суми, що належить пенсіонерові до виплати. З пенсії може бути відраховано не більше 50 відсотків її розміру.

Облік розрахунків з підприємствами зв'язку, по страхових внесках, з управліннями пф.

Облік розрахунків з установами та організаціями, які здійснюють виплату та доставку пенсій та допомоги керується субрахунком 191.

На субрахунку 191 "Розрахунки з підприємствами зв'язку по виплаті пенсій та допомоги" ведеться облік розрахунків з підприємствами зв'язку або іншими установами по коштах,перерахованих на виплату пенсій та допомоги.

Аналітичний облік розрахунків ведеться окремо з кожним вузлом зв'язку (при централізованих розрахунках з виробничо-технічними управліннями зв'язку) та окремо з кожною установою, що здійснює доставку пенсій.

При перерахуванні зазначених коштів орган Пенсійного фонду дебетує субрахунок 191 і кредитує відповідний субрахунок (115, 118, 119).

Для обліку розрахунку бюджету ПФУ між головним управлінням ПФУ та обласними управліннями.

На субрахунку 194 "Розрахунки обласних управлінь з ПФУ " ведеться облік розрахунків з підвідомчими управліннями Пенсійного фонду по страхових внесках та коштах бюджету. Одержані з бюджету кошти підвідомче управління ПФ відображає по дебету субрахунка 115, 118 і кредиту субрахунка 194. Перераховані Пенсійному фонду України суми страхових внесків підвідомче управління ПФ відображає по дебету субрахунка 194 і кредиту 115.

На субрахунку 197 "Розрахунки обласних управлінь з районними, міськими відділами Пенсійного фонду" ведеться облік розрахунків обласних управлінь з районними, міськими відділами по страхових внесках та коштах бюджету. При перерахуванні коштів райміськвідділам Пенсійного фонду обласні управління дебетують субрахунок 197 і кредитують субрахунки 115, 118.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]