Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ORGANIZATsIYa_TA_OBLIK_SOTsIAL_NIKh_VIPLAT.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
08.09.2019
Размер:
319.49 Кб
Скачать

Розмір допомоги по безробіттю без урахування страхового стажу.

Без урахування страхового стажу у розмірі установленому законодавством (з 1 квітня – 520 грн, з 1.10 – 534 грн, з 1. 12 – 544 грн) визначається допомога по по безробіттю таких категорій громадян:

  • особам, звільненим з останнього місця роботи з підстав,передбачених статтею 37, пунктами 3, 4, 7, 8 статті 40, статтями 41 і 45 Кодексу законів про працю України

Виплата допомоги по безробіттю з 91 дня

  • особам, які протягом 12 місяців, що передували початкубезробіття, працювали менше 26 календарних тижнів;

  • особам, які бажають відновити трудову діяльність післятривалої (більше 6 місяців) перерви;

  • особам, які брали участь у загальнообов'язковому державному соціальному страхуванні на випадок безробіття на добровільних засадах та протягом 12 місяців, що передували початку безробіття, працювали або займались підприємницькою діяльністю і сплачували страхові внески до Фонду менше 26 календарних тижнів;

  • категоріям осіб, зазначеним у підпункті 5 пункту 6, які працювали або займались підприємницькою діяльністю і не сплачували страхові внески до Фонду, але мали раніше набутий трудовий, що прирівнюється до страхового, або страховий стаж;

Умови та порядок виплати допомоги по безробіттю.

Загальна тривалість виплати допомоги по безробіттю для застрахованих осіб не може перевищувати 360 календарних днів, для осіб передпенсійного віку (за 2 роки до настання права на пенсію) тривалість виплати допомоги по безробіттю не може перевищувати 720 календарних днів.

Допомога по безробіттю не може бути вищою за середню заробітну плату, що склалася в галузях національної економіки відповідної області за минулий місяць, і нижчою за прожитковий мінімуму, встановленого законом.1 квітня – 729 грн; 10жовтня – 748 грн; 1 грудня – 762 грн.

Умовою для призначення допомоги по безробіттю є готовність особи до участі в загальнодержавних оплачуваних громадських роботах, якщо така робота для неї є підходящою.

Відповідно до Закону України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття» допомога по безробіттю призначається та виплачується з 8-го дня після реєстрації особи у встановленому порядку в державній службі зайнятості за умови отримання статусу безробітного.Допомога по безробіттю призначається на підставі таких документів:

  1. Заява безробітного;

  2. Паспорт;

  3. Індефікаційний код;

  4. Трудова книжка;

  5. Довідка про середню заробітну плату за останнім місцем роботи;

  6. Свідотство про ЗДСС;

Дотації роботодавцям для створення додаткових робочих місць для працевлаштування безробітних.

Дотація може надаватися роботодавцю за умови працевлаштування на строк понад два роки безробітних, які перебували на обліку в державній службі зайнятості як безробітні не менше 1 місяця.

Дотація не надається роботодавцям, які перебувають на обліку як платники внесків на загальнообов’язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття менше 3 місяців;

Дотація не надається роботодавцям, які протягом останніх 3 місяців скорочували чисельність працівників за професією (спеціальністю), за якою відповідно до направлення державної служби зайнятості працевлаштовується безробітний.

Дотація надається щомісячно протягом року в розмірі фактичних витрат на заробітну плату прийнятих за направленням державної служби зайнятості осіб, але не вище за середній рівень заробітної плати за всіма видами економічної діяльності у відповідній області за місяць, за який нараховано заробітну плату.

Дотація надається за умови, що трудовий договір з цим працівником не буде розірвано у зв’язку зі змінами в організації виробництва і праці, в т. ч. реорганізації або перепрофілювання підприємства, установи, організації, скорочення чисельності або штату, за угодою сторін протягом двох років.

У разі розірвання трудового договору з працівником - центр зайнятості припиняє виплату дотації.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]