Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ORGANIZATsIYa_TA_OBLIK_SOTsIAL_NIKh_VIPLAT.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
08.09.2019
Размер:
319.49 Кб
Скачать

Особи, які підлягають державному соціальному страхуванню у зв'язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими похованням. Страховий стаж.

Загальнообов'язковому державному соціальному страхуванню у зв'язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими похованням, підлягають:

  1. особи, які працюють на умовах трудового договору (контракту) на підприємствах, в установах, організаціях незалежно від форм власності та господарювання або у фізичних осіб, у тому числі в іноземних дипломатичних та консульських установах

  2. особи, обрані на виборні посади в органах державної влади, органах місцевого самоврядування та в інших органах;

  3. члени колективних підприємств, сільськогосподарських та інших виробничих кооперативів.

  4. Особи, які забезпечують себе роботою самостійно, мають право на матеріальне забезпечення та соціальні послуги за умови сплати страхових внесків до ЗДСС ТВП та ВЗП.

Страховий стаж - період (строк), протягом якого особа підлягає загальнообов'язковому державному соціальному страхуванню у зв'язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими похованням, і за який щомісяця сплачені страхові внески (нею, роботодавцем) в сумі не меншій, ніж мінімальний страховий внесок;

Страховий стаж обчислюється за даними, що містяться в системі персоніфікованого обліку відомостей про застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов'язкового державного соціального страхування, а до впровадження такої системи - у порядку та на умовах, передбачених законодавством, що діяло раніше.

Джерела формування: коштів здсс у зв'язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими похованням.

Бюджет фонду ЗДСС ТВП та ВЗП є основним фінансовим документом який визначає доходи та видатки страхових коштів на матеріальне забезпечення застрахованих осіб і надання їм соціальних послуг.

Джерелами формування коштів загальнообов'язкового державного соціального страхування у зв'язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими похованням, є:

  1. страхові внески страхувальників-роботодавців і застрахованих осіб, що сплачуються на умовах і в порядку, передбачених законом;

  2. асигнування із Державного бюджету України;

  3. суми, не прийнятих до зарахування витрат страхувальника за загальнообов'язковим державним соціальним страхуванням у зв'язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими похованням,

  4. суми, перераховані фінансових санкцій: пені, штрафів та інших фінансових санкцій, застосованих до страхувальників та посадових осіб відповідно до актів законодавства;

  5. благодійні внески підприємств, установ, організацій та фізичних осіб;

  6. Прибуток, одержаний від тимчасово вільних коштів за рахунками в установах банків;

  7. Часткова оплата за путівки на санаторно-курортну лікарню;

  8. інші надходження відповідно до законодавства.

Кошти ФСС ТВП не включаються до Державного бюджету України, не підлягають вилученню та використовуються тільки за цільовим призначенням.

Для забезпечення фінансової стабільності ФСС ТВП утворюється резерв страхових коштів у сумі, необхідній для фінансування всіх видів матеріального забезпечення в розрахунку не менш як на 5 днів.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]