Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Очень надо!.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
09.09.2019
Размер:
494.59 Кб
Скачать

Розширений перелік екзаменаційних питань з курсу «бюджетна система»

  1. Державний бюджет, його сутність, функції та роль.

Визначення бюджету, функції бюджету; роль бюджету в соціально – економічному розвитку країни.КОНСПЕКТ ТЕМА 1 ВОПРОСЫ 1, 2

  1. Кошторисний порядок фінансування. Кошторис бюджетної установи, його основні розділи та види.

Кошторисний порядок фінансування, визначення кошторису та основні його складові ; види кошторисів. Установи та організації, які утримуються за рахунок коштів бюджетів, для забезпечення своєї діяльності та виконання покладених на них функцій складають та затверджують кошторис доходів і видатків відповідно з бюджетними призначеннями, які встановлені Законом України “Про Державний бюджет”. Бюджетне призначення являє собою повноваження, яке надається головному розпоряднику бюджетних коштів Законом України “Про Державний бюджет”, постановою Верховної Ради Автономної Республіки Крим, рішенням місцевої ради про місцевий бюджет, яке має кількісні та часові обмеження, яке дозволяє Міністерству фінансів, Державному казначейству або місцевому фінансовому органу надавати бюджетні асигнування для здійснення платежів на конкретні заходи за рахунок коштів відповідного бюджету. Виділення грошових коштів з бюджетів різних рівнів установам і організаціям соціально-культурної сфери, оборони, органам державного управління тощо відбувається на основі планового документа – кошторису доходів і видатків.

Кошторис – це основний плановий документ, що підтверджує повноваження щодо отримання доходів та здійснення видатків, визначає обсяг і спрямування коштів для виконання ними своїх функцій та досягнення цілей, визначених на рік відповідно до бюджетних призначень.

Кошторис включає дві основні складові:1)загальний фонд, що містить обсяг надходжень із загального фонду бюджету та розподіл видатків за повною економічною класифікацією на виконання бюджетною установою основних функцій або розподіл надання кредитів з бюджету за класифікацією кредитування бюджету; 2) спеціальний фонд, що містить обсяг надходжень із спеціального фонду бюджету на конкретну мету та їх розподіл за повною економ. класифікацією на здійснення видатків спец. призначення та на реалізацію пріоритетних заходів, зумовлених виконанням установою основних функцій.

Види кошторисів:1) Індивідуальний кошторис - кошторис конкретної установи, складається самою установою.2) Загальний кошторис – кошторис по однотипних установах (школам, садам і т.д.), складається централізованими бухгалтеріями керувань місцевих адміністрацій.3) Кошторис на централізовані заходи - кошторис на проведення конкретних заходів, проведених міністерствами, відомствами, керуваннями адміністрацій.4) Зведений кошторис включає кошториси індивідуальні, загальні, на централізовані заходи складається міністерствами, відомствами, керуваннями адміністрації для включення видатків бюджетів.

  1. Державний бюджет, його складові частини та роль у соціально – економічному розвитку держави.Как и вопрос 15

Визначення державного бюджету, його роль у соціально – економічному розвитку держави; складові частини бюджету та їх характеристика.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]