Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Очень надо!.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
09.09.2019
Размер:
494.59 Кб
Скачать
  1. Бюджетний Кодекс, його роль та основні розділи, їх характеристика.Конспект(тема 2)

Бюджетний кодекс (БК)– фінансова конституція держави, ним визначаються правові засади функціонування бюджетної системи, її принципи, основи бюджетного процесу і міжбюджетних відносин та відповідальність за порушення бюджетного законодавства.

Бюджетний кодекс – фінансова конституція держави, основні розділи кодексу; їх характеристика.

  1. Класифікація видатків бюджету та її характеристика. Класифікація видатків бюджету за функціональними ознаками. Конспект, тема 5

Визначення бюджетної класифікації та її значення; класифікація видатків за функціональними ознаками та їх характеристика.

Функціональна класифікація видатків та кредитування бюджету має такі рівні деталізації:

1) розділи, в яких систематизуються видатки та кредитування бюджету, пов'язані з виконанням функцій держави, Автономної Республіки Крим чи місцевого самоврядування;

2) підрозділи та групи, в яких конкретизуються видатки та кредитування бюджету на виконання функцій держави, Автономної Республіки Крим чи місцевого самоврядування.

  1. Складові частини бюджету, їх склад та характеристика. Конспект тема 1

Загальний фонд бюджету та його склад; спеціальний фонд бюджету, його склад; закони, за якими визначається розподіл між загальним та спеціальним фондами.

БКУ визначає державний бюджет, як план формування та використання фін.ресурсів для забезпечення завдань і функцій ,які здійснюються відповідно органами держ влади, органами влади АРК, місцевого самоврядування протягом бюджетного періоду. Бюджет може складатись із загального та спеціального фондів.

Розподіл бюджету на загальний і спеціальний фонди визначаються БКУ та законом про Державний бюджет України.передача коштів між фондами дозволяється тільки в межах бюджетних призначень щляхом внесення змін до закону про держ бюджет, або прийняття рішень про про місцевий бюджет та зміни до нього.

  1. Кошторис бюджетної установи та його складові. Види кошторисів. Характеристика індивідуального кошторису. Визначення кошторису та його складові, види кошторисів; індивідуальний кошторис та його характеристика.

Найпоширенішою формою бюджетного фінансування є кошторисне фінансування. Виділення грошових коштів з бюджетів різних рівнів установам і організаціям соціально-культурної сфери, оборони, органам державного управління тощо відбувається на основі планового документа – кошторису доходів і видатків.

Кошторис – це основний плановий документ, що підтверджує повноваження щодо отримання доходів та здійснення видатків, визначає обсяг і спрямування коштів для виконання ними своїх функцій та досягнення цілей, визначених на рік відповідно до бюджетних призначень.

Бюджетне призначення - повноваження головного розпорядника бюджетних коштів, наданеКодексом, законом про Державний бюджет України (рішенням про місцевий бюджет), яке має кількісні, часові і цільові обмеження та дозволяє надавати бюджетні асигнування.

Форма кошторису затверджується Мінфіном.

Кошторис включає дві основні складові:

- загальний фонд, що містить обсяг надходжень із загального фонду бюджету та розподіл видатків за повною економічною класифікацією на виконання бюджетною установою або організацією основних функцій або розподіл надання кредитів з бюджету за класифікацією кредитування бюджету;

- спеціальний фонд, що містить обсяг надходжень із спеціального фонду бюджету та їх розподіл за повною економічною класифікацією на здійснення видатків спеціального призначення та на реалізацію пріоритетних заходів, зумовлених виконанням установою основних функцій, або розподіл надання кредитів з бюджету згідно із законодавством за класифікацією кредитування бюджету.

Види кошторисів:

а) індивідуальний – відображає специфіку і особливості діяльності конкретної бюджетної установи. Індивідуальні кошториси служать основним документом при плануванні видатків по установах охорони здоров'я, освіти, соціального забезпечення і т.д.;

б) загальний – складається по однотипних установах з невеликим об’ємом фінансування і однаковим штатним складом працівників; по однотипних крупних установах,господарствах (загальноосвітні школи, дитячі дошкільні заклади та ін.);

в) на централізовані заходи складається міністерствами, відомствами, відділами виконкомів місцевих рад і відображає видатки на підготовку кадрів, придбання дорогого обладнання, автомашин швидкої медичної допомоги, витрат на санітарну освіту та інше;

г) зведенийобсяги фінансування для окремого органу управління (наприклад, зведений кошторис відділу освіти включає: загальні кошториси по загальноосвітніх школах, школах-інтернатах, дошкільних закладах і на централізовані заходи).

Індивідуальний кошторис — це фінансовий план конкретної бюджетної установи, що відображає специфіку й особливості її виробничої діяльності; його складають установи освіти, охорони здоров'я, державної влади й управління, правоохоронні органи, суди і прокуратура та ін. Він також є основним документом при плануванні і фінансуванні окремих заходів, передбачених кодами видатків бюджетної класифікації. Причому установа незалежно від того, чи веде вона облік самостійно, чи обслуговується централізованою бухгалтерією, для забезпечення своєї діяльності складає індивідуальні кошториси.

Індивідуальні кошториси розробляються за затвердженими формами.

Індивідуальний кошторис є основним елементом кошторисного планування і має дві складові: загальний фонд та спеціальний фонд.

Кошториси не складаються за бюджетними програмами, призначення за якими встановлюються Законом про Державний бюджет України за загальнодержавними видатками та рішенням відповідної ради про затвердження місцевого бюджету у частині міжбюджетних трансфертів, здійснення передачі бюджетних призначень головним розпорядникам коштів та програми "Відшкодування шкоди, завданої громадянинові незаконними діями органів дізнання, попереднього слідства, прокуратури, суду", мобілізаційної підготовки галузей національної економіки, резервного фонду місцевих бюджетів, а також за бюджетними програмами щодо пенсійного забезпечення громадян та компенсації ПФУ втрат від застосування платниками фіксованого сільськогосподарського податку спеціальної ставки із сплати збору на обов'язкове державне пенсійне страхування.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]