Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Очень надо!.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
09.09.2019
Размер:
494.59 Кб
Скачать
  1. Державний борг та його обслуговування.

Визначення державного боргу та його види; обслуговування державного боргу.

Государственный борг - результат фінансових запозичень держави, що здійснюються для покриття дефіциту бюджету. Державний борг дорівнює сумі дефіцитів минулих років з урахуванням вирахування бюджетних надлишків. Державний борг складається із заборгованості центрального уряду, регіональних та місцевих органів влади, а також боргів усіх корпорацій з державною участю, пропорційно частці держави в акціонерному капіталі останніх.

Види держборгу:

Поточний борг - це сума заборгованості, що підлягає погашенню в поточному році разом з покладеним до виплати в цей період процентами з усіх випущених на даний момент позик.

Капітальний борг - це загальна сума заборгованості та відсотків, які повинні бути виплачені за позиками.

Внутрішній - заборгованість держави власникам державних цінних паперів (ДЦП) та іншим кредиторам, виражена в національній валюті.

Зовнішній - заборгованість держави іншим країнам, міжнародним економічним організаціям та іншим особам, виражена в іноземній валюті. Погашається за рахунок експорту товарів або нових запозичень.

Обслуговування боргу - це комплекс заходів держави з погашення позик, виплати

відсотків по них, уточнення і зміни умов погашення випущених позик. Погашення

позик здійснюється за рахунок бюджетних коштів. В окремих випадках держава вдається до

рефінансування державного боргу, тобто погашення заборгованості шляхом випуску нових позик.

Виплата відсотків по позиках становить основну частину витрат на обслуговування

державного боргу.

При обслуговуванні зовнішнього і внутрішнього боргу визначають коеф іціент обслуговування. Сприятливим рівнем обслуговування прийнято вважати значення Кое іціента, що дорівнює 25%.

Обслуговування державного внутрішнього боргу України здійснює Міністерство

фінансів України через банківську систему України шляхом проведення операцій з розміщення

облігацій внутрішніх державних позик, інших цінних паперів, їх погашення і виплати доходу по них у вигляді відсотків та в іншій формі.

  1. Тарифікація педагогічних працівників, її роль та порядок проведення.

Роль тарифікації педагогічних працівників, порядок її проведення; зміст і порядок заповнення тарифікаційних списків.

Тарифікація дозволяє остаточно визначити педагогічне навантаження кожного вчителя, встановити підвищення, доплати, надбавки, і вічісліть з / п кожного працюючого.

Планування фонду з.п. педагогічний працівників здійснюється на основі тарифікації. Для проведення тарифікації видається наказ по школі і формується тарификационная комісія, головою якої є директор школи.

Склад членів: представники району, бухгалтер чи економіст школи. Начальник чи інспектор відділу кадрів.

Для проведення тарифікації складаються тарифікаційні списки: ПІБ, освіта педагога, стаж, категорія, основна та додаткова з.п., надбавки.

В кінці списку підводиться підсумок і визначається загальний місячний фонд з.п. педагогічного персоналу.

Оплата праці педагогічних працівніків за проведення індівідуального навчання учнів здійснюється відповідно до Інструкції про порядок обчислення заробітної плати працівніків освіти, затвердженої наказом Міністерства освіти України от 15 квітня 1993 р. № 102 (Далі - ІНСТРУКЦІЯ № 102).

Розподіл навчальний годин Між конкретними педагогічними працівнікамі навчального закладу здійснюється директором за погодження з профспілковім комітетом, Як це передбачена пунктом 63 Інструкції № 102 для Всіх без віключення педагогічних працівніків.

Оплата за години індівідуальної роботи провадиться за таріфікацією. Тоб місячна заробітна плата візначається шляхом множення ставки заробітної плати на встановлення вчітелеві фактична кількість годин на тиждень, в тому чіслі на Індивідуальне навчання, и ділення цього добутку на норму годин на ставку. Норма годин на ставку заробітної плати вчителя складає 18 годин на тиждень.

Встановлено при таріфікації заробітна плата віплачується щомісячно незалежна від кількості тіжнів и робочих днів у Різні місяці року.

Для визначення ср.з.п. цей загальний місячний фонд ділиться на Колві пед працівників (все по групах класів).

Тарифікація є підставою для планування фонду з.п. на наступний рік

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]