Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
VB_1 Mетодичка-Exel_укр_2.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
17.09.2019
Размер:
1.43 Mб
Скачать

29.1.Об'єкт "Командна кнопка"

Новий бланк, зображений на рис.1, початково має підключені командні кнопки ОК і Cancel. Для підключення інших командних кнопок, вибераємо піктограму Командная кнопка (CreateButton) піктографічного меню Форми (Forms). Можна змінити назву нової командної кнопки, вибравши її і записавши нову назву. Щоб командна кнопка ініціювала які-небудь дії, її необхідно підключити до процедури, для чого потрібно вибрати командну кнопку, а потім вказати директиву Сервіс/Назначить макрос. У вікні Назначить макрос, що з'явиться, треба вибрати процедуру, яку потрібно підключити до кнопки, або вибиріть командну кнопку Створить для створення заголовка нової процедури. Окрім ініціації підключених до них процедур, командні кнопки діалогового вікна володіють декількома спеціальними властивостями: Default, Cancel, Dismiss і Help, що визначають реакцію на натиснення цих командних кнопок. Властивість:

  • Default вказує на командну кнопку, яка автоматично вважається натиснутою, при виборі на клавіатурі клавіши Enter. Лише одна командна кнопка в бланку може мати встановлену властивість Default;

  • Cancel вказує на командну кнопку, яка автоматично вважається натиснутою, при виборі на клавіатурі клавіши Esc. Властивість Cancel може бути встановлена лише для однієї командної кнопки в бланку.

  • Dismiss діалогове вікно, що містить дану командну кнопку, гаситься після завершення підключеної до неї командної кнопки процедури (діалогове вікно можна також погасити методом Hide).

  • Help перетворює командну кнопку на кнопку допомоги. Користувач може натискувати кнопку допомоги для виклику програми Help.

Для змінити властивості об'єкту бланка, виберіть цей об'єкт, а потім вкажіть директиву Формат/Об'ект і виберіть обкладенку (корінець) Управління. Як альтернативний спосіб можна вибрати піктограму Властивості піктографічного меню Форми. Діалогове вікно, що з'явилося у відповідь на дії, відображатиме, лише ті властивості, які можна змінити в даний момент. Серед безлічі властивостей об'єктів бланка є властивості, що дозволяють змінити зовнішній вигляд об'єкту і його поведінку. Використовуйте інтерактивну підказку для здобуття повного списку властивостей і методів кожного об'єкту.

29.2. Об'єкт "Мітка"

Мітка — це рядок тексту, який не може редагуватися користувачем. Зазвичай мітка використовується для посилки повідомлення користувача або для додаткової інформації про інші елементи, кнопки і вікна бланка. Користувач не може редагувати мітку, проте це може зробити програма.

Для зміни тексту мітки програмним шляхом необхідно застосувати властивість мітки Caption. Синтаксис:

Sheets("ім’я_листа ").Labels("ім’я_елементу").Caption

Так, наступна процедура змінює текст мітки після того, як користувач натисне командну кнопку Button2:

' Button2_Click Macro

Sub Button2_Click()

Sheets("Dialog1").Labels("Label 4").Caption = "Добрий ранок, Країна!"

End Sub

29.3.Об'єкт "Вікно редагування'

Вікно редагування є багаторядковим вікном, що містить текст, який може редагуватися користувачем. Вміст вікна редагування може змінюватися як користувачем, так і про­грамним шляхом (подібно до мітки). Для зміни тексту вікна редагування програмним шляхом, застосовується процедура, подібна тій, що застосовувалася для зміни мітки, але Labels, що використовує замість набору() набір EditBoxes(), а замість властивості Caption — властивість Text.

Синтаксис:

Sheets("ім’я_листа "). EditBoxes ("ім’я_елементу"). Text

' Button3_Click Macro – макрос для командної кнопки 3

Sub Button3_Click()

Dim a as string

a = Sheets("Dialog1").EditBoxes("Ed1").Text

передаємо змінній а введене значення вікна редагування

MsgBox a ‘відображення значення змінної а у вікні повідомлення

End Sub

Крім того, вікно редагування володіє властивістю MultiLine. Якщо потрібно, аби в тексті вікна редагування використовувалися перенесення слів на новий рядок, або текст у вікні опускався на один рядок при натисненні клавіші Enter. Для цього цю властивість MultiLine необхідно встановити в True.

Sheets("Dialog1").EditBoxes("Ed1"). MultiLine= True

Вікно редагування володіє і іншими властивостями. Можна переглянути і встановити ці властивості у програмі, або за допомогою директиви Формат/Об'ект.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]