Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
VB_1 Mетодичка-Exel_укр_2.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
17.09.2019
Размер:
1.43 Mб
Скачать

1. Створення і управління макросами

Створення макросу за допомогою макрорекордеру буде почато за командою Почати запис, що активує процес початку створення макросу.

Всі кроки і команди, що виконуються макросом, повинні бути спланованими перед записом або написанням макросу. Якщо при записі макросу була допущена помилка, зроблені виправлення також будуть записані. Visual Basic зберігає кожен записаний макрос в окремому модулі, приєднаному до книги.

Запис макросу

Команда Сервіс → Макрос → Макроси → Почати запис.

1. З’явиться вікно початку створення макроса рис. 8. , в якому задаються необхідні для настройки макроса, що створюється.

рис. 8. Запис макроса

Ім’я макросу: Першим символом імені макросу повинна бути буква. Решта символів може бути буквами, цифрами або знаками підкреслення. У імені макросу не допускаються пропуски; як роздільники слів слід використовувати знаки підкреслення.

Комбінація клавіш: Для того, щоб запускати макрос за допомогою поєднання клавіш, введіть букву в поле Поєднання клавіш. Допускається використання поєднань CTRL+ буква (для рядкових букв) або CTRL+SHIFT+ буква (для прописних букв), де буква - будь-яка буквена клавіша на клавіатурі. У поєднаннях клавіш не можна використовувати цифри або спеціальні символи, такі як @ або #. Вибране поєднання клавіш переопреділяє стандартні поєднання клавіш Microsoft Excel на той час, поки відкрита книга, що містить даний макрос.

Зберегти у: Задайте книгу, в якій потрібно зберегти макрос: Ця книга; нова книга; особиста книга макросів. Якщо треба, щоб макрос був завжди доступний при роботі в Excel, збережіть його в особистій книзі макросів в папці XLStart.

Опис: Створіть короткий опис макросу, введіть необхідний текст в поле.

За умовчанням при записі макросу використовуються абсолютні посилання; Макрос, записаний з абсолютними посиланнями, при виконанні завжди обробляє ті ж комірки, які оброблялися при його записі. Для того, щоб за допомогою макросу обробляти довільні комірки, слід записати його з відносними посиланнями (для цього натисніть однойменну кнопку на ПІ). Можна використовувати при записі макросу і абсолютні, і відносні посилання Панель інструментів Зупинка запису).

2. Виконати команди, дії, які потрібно записати в макрос.

3. Натиснути кнопку Зупинити запис на панелі інструментів або команду Зупинити запис (Сервіс → Макрос → Макроси → Зупинити запис).

Зміна макросу

Для зміни записаного макросу необхідне знайомство з редактором Visual Basic, який використовується для написання і зміни макросів Microsoft Excel.

У меню Сервіс вибрати пункт Макрос, а потім виконати команду Макроси.

1. Ввести ім'я макросу в поле Ім'я макросу.

2. Натиснути кнопку Змінити.

Перегляд і зміна макросів

Якщо були виконані описані вище кроки по запису макросу, після його запису код програми можна подивитися в редакторі Visual Basic для виправлення помилок і внесення необхідних змін в макрос.

Редактор Visual Basic розроблений для спрощення написання і редагування програм користувачами, і надає об’ємну оперативну довідку.

Редактор Visual Basic відображає програмний код записаного макросу у вікні модуля.

Приведений макрос може бути спрощений видаленням рядків з відступами між "With Selection" (для вибраного об’єкту) і "End With" (завершення дій з вибраним об’єктом).

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]