Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
VB_1 Mетодичка-Exel_укр_2.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
17.09.2019
Размер:
1.43 Mб
Скачать

29.11.Об'єкт "Лінійка прокрутки"

Піктограма Scroll Bar створює на бланку вертикальну або горизонтальну лінійку прокрутки. Лінійка прокрутки може розглядатися як індикатор прокрутки. Її властивість Value містить число, що визначає положення повзунка на лінійці прокрутки. Коли переміщаєте, повзунок лінійки прокрутки (тобто прокручуєте вікно), властивість лінійки Value пропорційно змінюється. Лінійку прокрутки можна також використовувати як індикатор виводу, оскільки при зміні значення властивості Value повзунок лінійки пропорційно переміщається Доступ до лінійок прокрутки можна отримати, використовуючи набір ScrollBars().

Синтаксис:

Sheets("ім’я_листа "). ScrollBars ("ім’я_елементу"). Value

Властивості Min і Мах, керівники діапазоном значень, що повертаються властивістю Value, доступні як з програми, так і за допомогою діалогового вікна Формат/Об'ект. Привласнені цим двом властивостям мінімальна і максимальна величини визначають діапазон значень, які може набувать лінійки прокрутки за властивістю Value. Властивості LargeChange і SmallChange містять величину зміни властивості Value при натисненні на тіло лінійки (прокрутка сторінки) або на кнопку із стрілкою (інкрементна прокрутка). Всі ці властивості зазвичай містять значення у вигляді цілих чисел, які при необхідності можуть бути перетворені в потрібний програмі тип.

Приклад

Sub prog() 'ініціалізація лінійки прокрутки

Sheets("Діалог1"). ScrollBars ("q6").Min = 1

Sheets("Діалог1"). ScrollBars ("q6").Max = 20

Sheets("Діалог1").Show

End Sub

Sub Value_Scroll () 'визначення значення (повзунка) вибраного на лінійці прокрутки

Dim а As Integer

а = Sheets("Діалог1"). ScrollBars ("q6").Value

MsgBox “Значення: ”& а

End Sub

29.12.Об'єкт "Спіннер"

Спіннер діє аналогічно лінійці прокрутки, але індикація положення повзунка у властивості Value і властивість LargeChange відсутні. Наявні властивості Min, Мах і SmallChange ідентичні аналогічним властивостям лінійки прокрутки. Властивість Value спиннера зазвичай пов'язана з властивістю Text вікна редагування, аби користувач міг змінити редаговане число за допомогою натиснення кнопок спиннера. Доступ до спиннерам здійснюється за допомогою набору елементу Spinners().

30. Підключення процедур до об'єктів діалогового вікна користувача

Більшість елементів управління бланка володіють властивістю OnAction. Властивість OnAction містить ім'я процедури, що виконується при зміні даного елементу управління. Процедура, ім'я якої вказане у властивості OnAction командної кнопки, виконується при натисненні на цю командну кнопку. Процедура, підключення, до списку або випадного списку виконується при виборі елементу списку. Процедура, підключена до текстового вікна, виконується, якщо вміст цього вікна був змінений будь-яким способом.

Аби в процесі проектування встановити значення властивості OnAction, виберіть елемент управління, вкажіть директиву Tools/Assign, Macro, а потім приберіть в діалоговому вікні Assign Macro процедуру, що підключається до даного об’єкту управління. Крім того, значення властивості OnAction можна встановити програмним шляхом, привласнивши властивості текстовий рядок, що містить ім'я процедури, яка підключається.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]