Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
VB_1 Mетодичка-Exel_укр_2.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
17.09.2019
Размер:
1.43 Mб
Скачать

31. Відображення діалогового вікна користувача

Для відображення діалогового вікна користувача існують декілька способів залежних від ваших потреб. Для відображення бланка при активній сторінці діалогу вкажіть директиву Tools/Run/Dialog або виберіть піктограму Run Dialog піктографічного меню Forms. Цей метод застосовується в першу чергу для відладки діалогового вікна і перевірки його функціонування. Для відображення списку діалогових вікон користувача в Project виберіть директиву Tools/Customize/Forms. З цього списку виберіть вікно, яке потрібно відобразити.

Для активізації діалогового вікна користувача з програми на Visual Basic застосовується метод Show. Цей метод має наступний синтаксис:

об'єкт.Show

де об'єкт — сторінка діалогу.

Виконання методу Show аналогічно виклику процедури, причому управління не повертається до оператора, наступного за оператором, який містить метод Show, до тих пір, поки діалогове вікно не буде закрито. Аби закрити діалогове вікно, необхідно встановити в True властивість Dismiss одній з командних кнопок або викликати метод Hide сторінки діалогу. Метод Hide має той же синтаксис, що і метод Show.

Для відображення діалогового вікна користувача в Project застосовується оператор Form або CustomForms. Оператор Form має наступний синтаксис:

Form (имя_диалога)

де имя_диалога — рядок, що містить ім'я діалогового вікна для його відображення. Коли виконується оператор CustomForms без аргументу, то відображується таке ж вікно діалогу, як і при виконанні директиви Tools/Customize/Forms. Воно дозволяє вибрати вікно діалогу для відображенню.

Контрольні завдання по темі

1. Теоретичні питання

2. Тести

3. Практичні завдання

Запис даних у файл

До цих пір зберігали програми у вигляді частини робочих книг Excel або Project, а будь-які дані, що використовувались цими програмами, знаходилися в таблиці Excel. Дані зберігались в пам'яті, але вони зникали після завершення роботи програми. Розглянемо збереження даних в дисковому файлі, аби надалі їх можна було використовувати знов.

У Visual Basic існують два основні типи дискових файлів — послідовного і довільного доступу. Можна визначати таких типів — три, якщо рахувати таблиці, які в Visual Basic також використовуються для збереження даних. Проте в Visual Basic відсутня можливість прямо читати з файлів таблиць або писати в них; можна лише записувати дані у відкриту таблицю, а потім зберігати її за допомогою Excel.

Файли послідовного доступу читаються і пишуться послідовно, від початку файлу до його кінця. Для того, щоб отримати доступ до певної частини інформації в послідовному файлі, необхідно почати від початку файлу і читати послідовно, запис за записом, до тих пір, поки не буде знайдена необхідна інформація.

Файли довільного доступу засновані на записах постійної довжини, що дозволяє читати і писати інформацію довільно, у будь-якому порядку. Послідовний файл можна або читати, або писати, а файл довільного доступу — читати і писати одночасно.

Більшість програм роботи з базами даних використовують файли довільного доступу, оскільки вони дозволяють безпосередньо прочитати будь-який запис в базі даних без попереднього читання всіх її записів. Після читання запису програма бази даних може змінити цей запис і записати його на те ж місце на диску, не руйнуючи інші записи файлу.

Обмеженням файлів довільного доступу є фіксована довжина запису. Проте це обмеження дозволяє Visual Basic швидко виявити запис на диску. Наприклад, для читання восьмого запису файлу Visual Basic пропускає сім повних записів, а потім читає наступну. Якби записи не мали фіксованої довжини, то довелося б підтримувати окремий індекс, що визначає, де кінчається один запис і починається інша.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]