Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
1_Tekhnichna_expluatatsiyna_kharakteristika_rob...docx
Скачиваний:
13
Добавлен:
09.11.2019
Размер:
66.01 Кб
Скачать

3.4 Організація роботи товарної контори

Товарна контора виконує наступні операції:

  • облік, контроль виконання планів (договорів) перевезення вантажів;

  • оформлення перевізних документів при прийманні та видачі вантажів;

  • визначення провізної плати, зборів за додаткові послуги, нарахування штрафів за порушення договорів та умов перевезення вантажів;

  • розрахунки, пов'язані з перевезеннями та додатковими послугами у випадку проведення їх безпосередньо на станції;

  • ведення встановлених форм обліку та оперативно-статистичної звітності вантажної та комерційної роботи станції;

  • сповіщення отримувачів про прибуття на їх адресу вантажів;

  • підготовку первинної інформації з перевізних документів для автоматизованого вирішення завдань керування роботою залізниць.

У товарній конторі є зразки заповнення перевізних документів, витяги з правил приймання та видачі вантажів, оголошення про заборону та обмеження навантаження вантажів в окремі пункти та призначення. Товарна контора обладнана прямим телефонним зв'язком з черговим по станції, телефонним зв’язком з під'їзними коліями, персональним комп'ютером, ящиками для зберігання вантажних документів та бланків, меблями.

3.5 Облік перевезення вантажів

Облік виконання планів (договорів) перевезень вантажів здійснюється у відповідності з Правилами перевезення вантажів залізничним транспортом України.

Після отримання планів перевезення вантажів (додаткових дозволів) на кожний з них старшим товарним касиром заводиться облікова картка форми ГУ-1.

Облікова картка складається в одному примірнику окремо для кожного роду вантажу. На прохання клієнта складається другий примірник (копія) облікової картки. Один примірник облікової картки знаходиться на станції, а другий у відправника. Облікову картку підписує відправник та начальник станції після закінчення звітної доби. Заповнюються картки у відповідності з графами, заноситься заявка, кількість вагонів (контейнерів) поданих під навантаження, кількість навантажених вагонів (контейнерів) поданих під навантаження, кількість навантажених вагонів (контейнерів). За невиконання плану перевезень залізниця та відправник несуть матеріальну відповідальність згідно Статуту залізниць України.

Облік виконання плану перевезень визначається після закінчення декади, без нарахувань штрафів, шляхом зіставлення загальної кількості запланованих, поданих та навантажених вагонів та тон з урахуванням причин недовантаження, вказаних в графі облікової картки «Причини недовантаження».

Розрахунки за невиконання плану (договору) перевезень вантажів виконуються по результатам місяця. Не пізніше 10 числа наступного місяця про нараховані суми штрафів за невиконання плану перевезень старший товарний касир сповіщає відправника вантажу. Нараховані суми штрафів підлягають проплаті в п'ятиденний термін. Відправнику вантажу пред'являється розрахунок суми штрафу за невиконання плану перевезень для його оплати на розрахунковий рахунок госпрозрахункової служби перевезень. У випадку не оплати відправником штрафу оформлюються відповідні документи для стягнення його в претензійно-позовному порядку.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]