Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
1_Tekhnichna_expluatatsiyna_kharakteristika_rob...docx
Скачиваний:
13
Добавлен:
09.11.2019
Размер:
66.01 Кб
Скачать

1.3.3 Змінний план роботи станції

Метою змінного планування є розробка завдань колективу кожної зміни, які забезпечують виконання добового плану роботи з урахуванням стану, який склався в поїзній та вантажній роботі на станції та на підходах до неї.

Змінним завданням служби перевезень для станції встановлюються ті ж самі показники експлуатаційної та вантажної роботи, що містяться і в добовому плані, а також інші завдання, що виникають з вимог оперативної ситуації.

План роботи на зміну складається начальником станції виходячи зі стану виконання добового плану роботи станції по всіх його показникам, завдання служби перевезень на зміну, графіка руху та плану формування поїздів, положення на станції до початку періоду, що планується, інформації про надходження поїздів та вантажів, технологічних норм на оброблення поїздів, вагонів, а також отримуваних спеціальних завдань.

План роботи зміни, яка вступає на чергування в другій половині доби, складається з урахуванням результатів роботи першої зміни та забезпечення добового плану роботи станції, отриманого зі служби перевезень. Змінний план доводиться до відома змінних працівників, що вступають на чергування.

Результати виконання змінного завдання розглядаються після закінчення чергування начальником станції. При цьому дається оцінка роботи зміни, розробляються всі необхідні заходи по усуненню недоліків.

1.3.4 Інформація про підхід поїздів та вагонів

Станція Амвросіївка отримує попередню та точну інформацію про підхід поїздів та вагонів від поїзного диспетчера. Попередня інформація передається на станцію зі служби перевезень разом із завданням на зміну та містить дані про кількість поїздів, які повинні прибути на станцію в наступні 12 годин з кожного напрямку, з виділенням кількості вагонів, які слідують на станцію під вивантаження.

Попередня інформація використовується для планування поїзної та вантажної роботи, а отримувачі вантажів використовують її для своєчасної підготовки вантажних фронтів, механізмів. Точна інформація поступає на станцію у вигляді телеграми – натурного листа з ІОЦ.

Телеграма-натурний лист поїзда (ТГНЛ) містить наступну інформацію: індекс поїзда, дата і час закінчення формування поїзда, умовна довжина, маса брутто, особливі відмітки (код прикриття, індекс негабаритності, живність, маршрут); відомості про вагони (№ вагону, код власника), маса вантажу в тоннах, станція призначення вагону, код вантажу, код одержувача, особливі відмітки, кількість ЗПП, кількість контейнерів, вихідна прикордонна станція, тара вагону, примітка.

Отриману інформацію черговий по станції передає старшому прийомоздавальнику (прийомоздавальнику) вантажу та багажу, який по телефону повідомляє агента власника під'їзної колії із записом до «Книги повідомлень». Повідомлення передається не пізніше, ніж за 2 години до подавання вагонів. Зворотна інформація організовується наступним чином: агент власника під'їзної колії сповіщає товарного касира станції Барвінкове не пізніше, ніж за 2 години до готовності здавання вагонів залізниці.

1.4 Організація роботи станційного технологічного центру обробки поїзної інформації та перевізних документів.

Оператор при ДСП забезпечує:

- отримання і обробку інформації про підхід поїздів, вагонів і вантажів;

- обробку поїздів по прибуттю і відправленню і оформлення поїзних документів;

- прийом перевізних документів з товарної контори на навантажені вагони і передачу в товарну контору перевізних документів на місцеві вагони, що прибули;

- контроль за дотриманням плану формування поїздів, вимог ПТЕ по формуванню поїздів встановлених норм ваги і довжини;

-контроль за своєчасним відправленням вагонів із станції і забезпеченням збереження вантажних документів;

-передачу в ІВЦ залізниці інформації про прибуття поїздів, інформацію на поїзди, що відправляються.

Оператор при ДСП несе відповідальність за дотримання плану формування поїздів, збереження перевізних документів, повноту і правильністю складання натурних листів, підбірку документів відповідно до наявності і розташування вагонів в сформованих поїздах, повноту і правильність інформації, що вводиться в ЕОМ, виконання встановлених норм часу на обробку поїздів і документів, дотримання таємниці відомостей, що містяться в перевізних документах.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]