Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
1_Tekhnichna_expluatatsiyna_kharakteristika_rob...docx
Скачиваний:
13
Добавлен:
09.11.2019
Размер:
66.01 Кб
Скачать

2 Технологія роботи з поїздами, що надходять у переробку

2.1 Операції при прибутті поїзда

До прибуття поїзда оператор при черговому по станції отримує із ІОЦ через АРМ ДСП телеграму (натурний лист) про підхід і прибуття поїзда. Прийнявши пакет з вантажними документами від машиніста локомотива оператор при черговому по станції перевіряє збереженість пакета, справність контрольного бланка форми ДУ-81, та списує состав. Після розкриття пакета оператор при черговому по станції перевіряє схоронність документів, ставить календарний штемпель з вказанням номера поїзда, дату і час прибуття, перевіряє вірність розмітки раніше отриманої через АРМ ДСП, при необхідності вносить зміни в АРМ ДСП та сповіщає про них чергового по станції і працівника ПКО. Після обробки документів на місцеві вагони, вони передаються в товарну контору з реєструванням в книзі форми ГУ-48.

Місцеві вагони на станцію Амвросіївка прибувають вивізними поїздами зі станції Іловайськ. На станції Амвросіївка виконується причеплення та відчеплення вагонів до та від вивізних поїздів. Отримавши повідомлення з сусідньої станції про відправлення поїзда, черговий по залізничній станції інформує оператора при ДСП, старшого прийомоздавальника (прийомоздавальника), оглядачів - ремонтників про номер поїзда, колії приймання та час прибуття для своєчасної зустрічі поїзда, що прибуває. Оброблення вивозного поїзда складається з наступних операцій:

  • прийняття документів від машиніста вивозного поїзда на групу вагонів, що відчіпляється, їх перевірка та внесення змін до натурного листка;

  • комерційний огляд вагонів;

  • маневри по відчепленню та причепленню груп вагонів;

  • причеплення поїзного локомотива, випробування автоматичних гальм, вручення документів на групу вагонів, що причіплюється, відправлення.

Після зупинки поїзда состав закріплюється гальмовими башмаками згідно технічно-розпорядчого акту станції.

Працівники, що приймають участь в обробленні поїзда, зустрічають його на колії приймання та негайно приступають до оброблення. Оператор при ДСП отримує у машиніста вивозного локомотива документи на групу вагонів, що відчіпляється, та натурний лист. Після перевірки документів та звірення їх з натурним листом, оператор при ДСП сповіщає чергового по залізничній станції про вагони, що потребують відчеплення, місце їх розташування в составі, після чого старший прийомоздавальник (прийомоздавальник) приступає до комерційного огляду вагонів.

Перевірка поїзда в комерційному відношенні здійснюється одночасно з двох сторін:

  • візуально під час руху поїзда у горловині парку прийому;

  • після зупинки поїзда та його закріплення гальмовими башмаками – оглядом кожного вагона.

Про виявлені комерційні несправності складається акт загальної форми ГУ-23, який підписується працівниками, що здійснювали комерційний огляд (не менше двох осіб).

Якщо вагон (контейнер) надійшов на станцію із комерційною несправністю, на яку вже оформлено акт загальної форми і стан вагона (контейнера) та вантажу порівняно з даними акта не змінився, новий акт загальної форми не складається, а той, що надійшов з перевізними документами, реєструється у книзі форми ГУ-98.

Складач поїздів, отримавши завдання від чергового по залізничній станції на виконання маневрової роботи, знайомить з планом наступної роботи машиніста маневрового локомотива та приступає до маневрів по відчепленню та причепленню вагонів. Перед подаванням вагонів під вантажні операції складач поїздів, керуючись завданням чергового по станції, виконує підбирання вагонів по пунктам подавання таким чином, щоб забезпечувалась мінімальна витрата часу та маневрових засобів на подавання, розставляння вагонів на навантажувально-розвантажувальних фронтах. Після закінчення маневрів по причепленню та відчепленню вагонів, виконується причеплення поїзного локомотива до состава вивозного поїзда. Машиніст та складач поїздів виконують випробування автоматичних гальм. Оглядач вагонів оформлює довідку ВУ-45 та вручає машиністу поїзного локомотива. Навішування хвостового сигналу виконує оглядач вагонів.

Оператор при черговому по станції вносить необхідні зміни до натурного листа вивозного поїзда (підсумкову частину), після чого натурний лист та перевізні документи на групу вагонів, що причіплюється, вручає машиністу локомотива під розпис в книзі форми ДУ-40. Після відправлення поїзда оператор при черговому по станції доповідає поїзному диспетчеру наступні відомості: індекс поїзда, вагу, умовну довжину, кількість вагонів, рід вагонів, навантажені чи порожні, призначення та всі дані натурного листа вводить повідомленням 02, 200 в ЕОМ.

На вагони технічно несправні, такі, що вимагають відчіпного ремонту виписується повідомлення форми ВУ-23 і вручає їх ДСП, після чого оператор при ДСП закладає несправний вагон в ЕОМ повідомленням 1353. Повідомлення форми ВУ-23 видається черговому по станції не пізніше одної години з моменту виявлення несправного вагону.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]