Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
1_Tekhnichna_expluatatsiyna_kharakteristika_rob...docx
Скачиваний:
13
Добавлен:
09.11.2019
Размер:
66.01 Кб
Скачать

4.2 Робота станції з вагонами країн снд

Для контролю, за знаходженням вагонів, приналежності інших держав на станції заведений номерний облік часу знаходження кожного іновагона.

По прибуттю іновагонів товарний касир, звіряє номер по натурному листу з фактичним номером на вагоні. Потім по комп'ютеру запрошує довідку 5066 про час знаходження іновагона на дорозі і Україні. Цей час не повинне перевищувати:

- на залізниці - 15 діб;

- під вантажними операціями - 5 діб;

- транзитних - 3 діб;

- у ремонті - 1 добу.

За наявності на станції іновагонів черговий по станції докладає про це начальнику станції для вживання заходів по якнайшвидшому відправленню їх в країну-власницю.

При виявленні іновагонів, що знаходяться на станції і мають термін знаходження на Україні більше 15-ти діб, начальник станції повинен доповісти про такі вагони керівництву Краснолиманського району, товарний касир - в сектор по іновагонам служби перевезень.

Для контролю за знаходженням іновагонів на станції в системі АСКВП УЗ закладені можливості одержати наступні дані:

8802 - пономерні дані про наявність «чужих» вагонів власників СНД по всіх дорогах призначення, що знаходяться на станції;

8804 - пономерні дані про наявність вагонів з розбиттям по роду рухомого складу - навантажені, порожні, несправні;

5066 - пономерну наявність вагонів за часом знаходження на дорозі і Україні.

У разі виявлення технічної несправності, іновагони подаються на пункт ремонту негайно, з урахуванням того щоб вагон в неробочому парку знаходився не більш доби.

При режимі термінового повернення навантаження вагонів, що звільнилися, дозволяється тільки призначенням на станції залізничних адміністрацій, що оголосили РСБ.

При порушенні цього режиму на залізничну адміністрацію-користувача нараховуються платежі за кожен навантажений вагон згідно

п. 1.11 «Правил експлуатації, пономерного обліку і розрахунків за користування вантажними вагонами власності інших держав».

4.3 Робота з Амвросіївською митницею

Транспортні засоби з вантажем, які прибули на станцію і знаходяться під митним контролем, розміщуються на коліях станції і знаходяться під охороною залізниці.

Про прибуття на станцію вантажу, який знаходиться під митним контролем, старший прийомоздавальник (прийомоздавальник) зобов'язаний повідомити одержувача і Амвросіївську митницю в день прибуття вантажу, або не пізніше 12 годин наступного робочого дня. При цьому для митниці надається інформація про найменування станції і вантажоодержувача, номери документа контролю доставки вантажів, найменування і кількість вантажу, по телефону з подальшим письмовим підтвердженням.

Перевізні документи: оригінал накладної СМГС (перший лист накладної СМГС), дорожня відомість (другий лист накладної СМГС) і лист повідомлення про прибуття вантажу (п'ятий лист СМГС) інші супровідні документи і ДКД для оформлення в митницю негайно передаються працівниками станції одержувачеві під розписку в спеціальній книзі, в якій фіксується дата і час отримання документів.

Посадова особа митниці отримує документи від вантажоодержувача, проставляє на перевізних, супровідних документах і ДКД друку митного забезпечення у встановленому нормативно – правовими актами порядку.

Після проведення посадовою особою митного оформлення вантажів, дорожня відомість (другий лист накладної СМГС) з відмітками про закінчення митного оформлення (наявність відтиснення особистого номерного друку інспектора митниці і штампу «Під митним контролем») повертаються станції призначення і служать підставою для оформлення видачі вантажів вантажоодержувачеві.

При виконанні процедури передачі вантажів на склади підприємств

(вантажоодержувачів), ввезених на митну територію України, під митним контролем вантажоодержувач надає в митницю гарантійний лист – зобов'язання про невикористання товарів у вільному обігу до закінчення митного оформлення. Наявність дозволу митного органу на гарантійний лист є підставою для видачі вантажу вантажоодержувачеві.

При поверненні станції дорожньої відомості (другий лист накладної СМГС) після оформлення митницею товарний касир зобов'язаний:

- перевірити наявність відповідних штемпелів і відміток митного органу на дорожній відомості ( другий лист накладної СМГС);

- у разі відсутності зауважень вантаж видається вантажоодержувачеві в загальному порядку.

Забороняється видача вантажів з місць загального користування до оформлення митницею перевізних документів.

Вирішується подача на під'їзні колії транспортних засобів з вантажами без проставляння в перевізних документах встановлених відміток і відтиснень особистого номерного друку інспектора митниці за умови перебування під охороною транспортних засобів і вантажів, які перевозяться.

Вивантаження вантажів з цих вагонів забороняється до закінчення митного оформлення.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]