Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
1_Tekhnichna_expluatatsiyna_kharakteristika_rob...docx
Скачиваний:
13
Добавлен:
09.11.2019
Размер:
66.01 Кб
Скачать

2.2 Організація маневрової роботи на станції

Оперативне керівництво маневровою роботою здійснює черговий по станції Амвросіївка. При вступі на чергування та отриманні плану роботи на зміну черговий по станції знайомиться з наявністю вагонів на коліях станції, під'їзних коліях, призначеннях вагонів, наявністю на місцях працівників та готовності механізмів до виконання вантажних операцій.

Після прибуття вагонів на станцію Амвросіївка під навантаження старший прийомоздавальник (прийомоздавальник) вантажу та багажу по телефону передає оператору при ДСП номери вагонів, що прибули на станцію, для запиту довідки 2610 на всю групу вагонів, яка прибула. Відмітку про запит та отримання телефоном даних довідки 2610 оператор при ДСП виконує в натурному листі поїзда.

При подаванні порожніх вагонів під навантаження або оглядач вагонів перевіряє за довідкою 2610 терміни планових ремонтів. Якщо терміни не порушені, вагони подаються під навантаження. Вагони, виявлені з порушенням термінів деповського або капітального ремонту, під навантаження не подаються, а відправляються на станцію Іловайськ. Не дозволяється навантаження в вагони, що слідують в міждержавному сполученні менше ніж за 30 діб до закінчення міжремонтного пробігу.

Вагони, поставлені «на пробіг», експлуатуються як на залізницях України, так і в міждержавному сполученні.

Маневрова робота на станції Амвросіївка здійснюється вивізним локомотивом серії ЧМЕ-3 локомотивного депо Іловайськ та складачем поїздів станції Амвросіївка в одну особу, при наявності маневрового радіозв'язку. Перед початком маневрової роботи складач поїздів по парковому двобічному радіозв'язку або особисто отримує від чергового по станції завдання на виконання маневрової роботи. Згідно цього завдання складач поїздів визначає план маневрової роботи, порядок його виконання та знайомить з ним машиніста вивозного локомотива та працівників, що приймають участь в маневрах. Якщо в процесі виконання маневрів план роботи з якихось причин зміниться, то про характер змін складач поїздів повинен ознайомити всіх працівників, що приймають участь в маневрах. Всі види маневрової роботи на станції Амвросіївка виконуються шляхом осаджування, з установленням локомотива з боку перегону з увімкненням та випробуванням автоматичних гальм без видачі довідки ВУ-45. Перед осаджуванням складач поїздів повинен впевнитись в нормальному положенні розчіпних важелів автозчепу та відсутності перешкод для руху. При зчепленні та розчепленні вагонів для роз'єднання гальмових рукавів, незалежно від того, чи знаходиться состав в русі, чи зупинений, складач поїздів зобов'язаний подати сигнал зупинки та тільки після повторення його машиністом по радіозв'язку або свистком локомотива, при повній зупинці рухомого складу виконувати цю операцію. Такий же порядок встановлено при укладанні та вилученні гальмових башмаків. При маневровій роботі складач поїздів повинен давати машиністу команди завершеного вигляду, згідно регламенту переговорів.

Після отримання повідомлення про готовність вагонів до прибирання після закінчення вантажних операцій черговий по станції дає завдання складачу поїздів на прибирання вагонів. Складач поїздів прибирає вагони з вантажних фронтів та приступає до формування групи вагонів, що причіплюються. Про закінчення формування складач поїздів доповідає черговому по станції. У випадку виявлення несправності автозчепу в процесі розформування вагонів, складачу поїздів категорично заборонено заходити в між вагонний простір. В цьому випадку він повинен відчепити два суміжних вагони та відставити їх за вказівкою чергового по станції на вільну колію для усунення несправності.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]