Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Методичка специалист_ 2010 БС (узгодженаКузнецо...doc
Скачиваний:
0
Добавлен:
22.11.2019
Размер:
637.95 Кб
Скачать

Додаток ґ

Додаток Ґ 1

Форма заяви студента на затвердження теми дипломної роботи

Завідувачу кафедри

фінансів та банківської справи

д.е.н. Кузнецовій С.А.

__________________________________

(прізвище, ім’я, по батькові студента)

__________________________________

(спеціальності, напряму підготовки, групи)

Заява

Прошу затвердити таку тему дипломної роботи спеціаліста :

_______________________________________________________________________

_______________________________________________________________________

_______________________________________________________________________

_(за матеріалами _____________________________________________________

_________ __________________

(дата) (підпис)

Узгоджено:

Керівник дипломної роботи ________ ________________________________

(підпис) (прізвище, ім’я, по батькові)

Додаток Ґ 2

ВСТУП

Актуальність теми дослідження обумовлена необхідністю удосконалення концептуальних підходів до управління портфельними інвестиціями в умовах розвитку фінансового ринку України.

Зв’язок роботи з науковими програмами, планами, темами. До дипломної роботи включені пропозиції автора щодо дослідження особливостей формування портфелів цінних паперів, удосконалення управління портфельними інвестиціями, удосконалення методів зниження ризиків при формуванні та управлінні портфелем. Отримані результати, теоретичні положення та висновки були запропоновані управляючій компанії ТОВ «ФІНАНС ГРУП ІНВЕСТ» для практичного застосування при формуванні портфелю акцій.

Мета дипломної роботи полягає в розробці системи управління портфелем фінансових інвестицій компанії з управління активами.

Основні завдання:

  1. Вивчення теоретичних та методологічних питань формування інвестиційного портфелю.

  2. Здійснення аналізу фінансових інвестицій ТОВ «ФІНАНС ГРУП ІНВЕСТ» на прикладі ПАТ «ЗНКІФ «ФІНГРІН КАПІТАЛ».

  3. Вивчення структури портфелю цінних паперів інвестиційного фонду.

  4. Розробка рекомендацій щодо структури портфеля цінних паперів інвестиційного фонду.

Об’єкт дослідження – інвестування у фінансові активи компанії по управлінню активами.

Предмет дослідження – управління портфелем цінних паперів інституційного інвестора.

База дослідження – ТОВ «ФІНАНС ГРУП ІНВЕСТ».

Методи дослідження. В процесі роботи залежно від конкретних цілей і задач використані наступні методи дослідження: монографічний, розрахунково-аналітичний, нормативний, порівняльного аналізу, економіко-статистичний, балансовий, імітаційного моделювання, логічних сценарних моделей розвитку та інші.

Наукова та практична новизна одержаних результатів полягає у наступному:

вперше на основі аналітичного та статистичного дослідження було проаналізовано кореляцію показників ліквідності банківської системи (залишки коштів на коррахунках банків) і об’ємів угод акціями на фондовій біржі ПФТС, що дозволило розрахувати додатковий параметр - премію за ліквідність при визначені дохідності акцій.

вдосконалено:

  • методологію підходу одного із етапів формування портфеля цінних паперів;

  • метод диверсифікації формування портфеля акцій за методом Квазі-Шарп

дістало подальшого розвитку:

  • визначення сутності та особливостей формування учасниками фінансового ринку основних видів портфелів цінних паперів: високоприбуткового, низькоризикованого та збалансованого;

  • конкретизація основних підходів до формування учасниками фінансового ринку стратегічного портфеля цінних паперів залежно від інвестиційних цілей та специфіки портфельного управління;

  • методичні підходи до оцінки ефективності управління портфельними інвестиціями, у т.ч. обґрунтування доцільності використання еталонного показника для оцінки сукупного впливу ринкової доходності фондових інструментів, а також можливих змін портфеля цінних паперів за обсягами та структурою.

Практичне значення одержаних результатів дипломної роботи визначається обґрунтованими рекомендаціями та пропозиціями щодо удосконалення методів формування портфеля цінних паперів. Це дозволяє сформувати оптимальний портфель з паперів, які забезпечують максимально можливу доходність при заданому рівні ризику, з додержанням врахування премії за ліквідність, що робить портфель фінансових інвестицій відносно високоліквідним.

Особистий внесок студента у роботі полягає у розробці оптимально диверсифікованого портфеля фінансових інвестицій по модернізованому методу Квазі-Шарп, що дозволяє сформувати високоліквідний портфель при нестабільному фондовому ринку.

Апробація результатів дипломної роботи спеціаліста.

Результати дипломної роботи спеціаліста оприлюднено на Всеукраїнській науково-практичній конференції «Реформування фінансово-кредитної системи та стимулювання економічного зростання», Дніпропетровськ, квітень 2009. За результатами проведеного дослідження опубліковано статтю «Управління портфелем цінних паперів в умовах нестабільної економіки» у фаховому виданні «Економіка: проблеми теорії та практики».

Дипломна робота складається з вступу, трьох розділів, висновків, списку використаних джерел. Повний обсяг роботи – 105 сторінок. Дипломна робота містить 8 рисунків, 22 таблиці, 44 формули. Перелік використаної літератури складає 65 джерел.

Додаток Ґ 3