Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Креативний менеджмент (посібник готовий).doc
Скачиваний:
82
Добавлен:
30.04.2019
Размер:
1.78 Mб
Скачать

Заповідь №2. Ви повинні вірити

Якщо ви не вірите – не повірю і я.

Річард Саундерс

Ви маєте бути готові заради ідеї поставити на карту своє добре ім’я, свою репутацію, свої достатки. Вам прийдеться боротися за свою ідею, тому що більш ніхто не зверне на неї уваги.

Чого варта ваша ідея? Чим ви готові ради неї пожертвувати? Ціна успіху – завжди більша, ніж ви очікували. В той же час і радість від успіху буде більшою, ніж ви очікували.

Заповідь №3. Будьте відповідальні

Якщо робота не вийшла, знайте: провина лягає на керівника вищого за рангом.

Ви, і тільки ви відповідальні за успіх організації і за успіх вашого персоналу.

Лідерство це і самотність, і ризик, і захоплення, та ігривість.

Вроджених лідерів виділяють наступні якості:

  • надихати людей на роботу, згідно їх здібностей;

  • переконувати та любити споживачів;

  • своїм прикладом та відповідальністю вести підлеглих за собою;

  • бути вибагливим до якості роботи і пропонуємих ідей;

  • довіряти як своєму серцю, так і розуму;

  • не приймати ні благ, ні слів, якщо вони не заслужені;

  • бути завжди чесним перед собою та перед іншими.

Заповідь №4. Погляньте на речі простіше

Перший крок до великого – повірити, що ви близькі до мети.

Річард Саундерс

Погляд на ідею повинен мати початок, середину і кінець. Це - історія, яку ви будете подавати інвесторам, споживачам, сім’ї та друзям. Геніальні ідеї оживляють мрії.

Гарна ідея повинна дивувати, дратувати, звати за собою. В оточуючих повинно забитись серце від захоплення і здивування, вони повинні затамувати подих.

Не важливо, яке ваше завдання, - ви повинні бачити результат. Вам необхідно знати, чи у правильному напрямку рухаєтесь і що ви пробуєте зробити. Це завдання має бути у серці.

Під час руху ваш погляд на ідею може змінюватись. Вам можливо прийдеться прилаштовувати її до обставин, адаптувати, модифікувати. Особливих проблем в цьому немає. Погляд на ідею – це субстанція жива і така, що змінюється. Саме головне – мати його.

Коли ви маєте одну ідею – ви можете виробляти на її основі декілька десятків точок зору. Якщо у вас є ідея потенційного рішення, то відкривається вихід для думок, і з ними приходить вирішення інших, взаємозв’язаних питань. Перша ідея дуже часто виявляється маривом. Але до того часу, як вона стала маривом – вона вже вам допомогла, подарувавши вам впевненість та направленість для подальшої роботи.

Заповідь №5. Перевірте мотиви

Так легко прийняти сміливе, гарне рішення. Але як важко його виконати!

Бен Франклін

Якщо ваші мотиви – гроші чи слова, то задумайтесь: подорож до мети занадто довга і важка, а способів заробити гроші і славу - безліч, і не таких трудомістких.

Мотивація – це результат впевненості в тому, що ви робите необхідну справу, і що цим вам вдасться змінити світ на краще. Тому не варто звертати увагу на думку оточення з цього приводу - головне вірити, що світ потребує вашої ідеї.

А значить, ваша ідея повинна бути найкращою у своєму класі. Натовп – банкіри, виробники, продавці, споживачі – всі повинні бути впевнені, що ваша ідея значуща. Якщо ви не переконаєте їх – вам не бачити успіху.