Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
MPG.docx
Скачиваний:
16
Добавлен:
23.11.2019
Размер:
440.33 Кб
Скачать

§4.Методика організації діяльності редколегії та редакторів бойових аркушів.

Редколегія здійснює випуск стінних (сатиричних) газет. Вона обирається на зборах особового складу в кількості 5-7 осіб. Члени редколегії обирають редактора та його заступника, а також розподіляють обов’язки між собою (один відповідаю за висвітлення стану бойового вишколу, другий – за організацію і підготовку матеріалів про спортивне життя підрозділу та відпочинку воїнів, третій – за художнє оформлення газети і т.д.).

Редактори бойових аркушів (листівок – блискавок) призначаються, як правило, у взводах. Можуть призначатися також при виконанні завдань бойового чергування, несення вартової служби, на польових заняттях, навчаннях тощо. В бойових аркушах поміщається по 2-3 (а то і одна) замітки для оперативного інформування особового складу про підрозділи, що про позитивні моменти або недоліки поведінки окремих воїнів.

Командири повинні керувати роботою редакції та редакторів бойових аркушів, ставити їм конкретні завдання, підбирати теми чергового номеру, рекомендувати окремим воїнам поділитися в газеті, бойовому аркуші своїм досвідом праці та служби, допомагати робити газету цікавою й змістовою.

Командир дає дозвіл на випуск газети. Редколегія відпрацьовує місячний план номерів газети. По рекомендації командира, з урахуванням побажань особового складу в них вказується, які матеріали потрібно підготувати в черговий номер, і призначається відповідальний за організацію збору заміток, встановлюються строки. Стінгазета випускається, як правило один роз на місяць.

ВАРІАНТ ПЛАНУ ВИПУСКУ ГАЗЕТИ.

“З А Т В Е Р Д Ж У Ю

Командир роти

Капітан В.Хоменко

“ ____ ”січня 2002 року.

ТЕМАТИКА

Випуску стінної газети 1 роти “ПАТРІОТ” на лютий 2001 року.

1. Передовиця: Достойно зустріти День захисника Вітчизни (готує старший лейтенант Охріменко В.П.)

2. Замітки:

а) “Вони відмінно діяли на ТСЗ” (готують с-т Юхимець В.А.,

ряд. Ющенко О.І.);

б) “Люби техніку свою” (готує рід. Карпенко Л.М.);

в) “Вартова служба” (готує ряд. Сусь І.І.)

г) “Норматив виконав на відмінно” (готує рід. Салій М.А.);

д) “Порушник” (готує рід. Войтенко І.К.);

3. Художнє оформлення газети (відповідальний ряд. Журіло І.Г.).

Редактор стінної газети

сержант С.Стеценко.

Газети, як правило, випускаються тематичними, присвячуються питанням життя підрозділу, бойовому вишколу, військовій дисципліні, вартовій службі. Бойовому чергуванню тощо. Окремі номери присвячуються ювілейним датам або історичним подіям.

Головну увагу при випуску слід приділяти її змісту. Важило, щоб замітки висвітлювали життя підрозділу, повчально розкривали досвід відмінників, класних спеціалістів. Замітки повинні бути коротенькі, добре відредаговані, а факти про які повідомляється, були точними та достовірними. В газеті необхідно давати не тільки позитивні приклади, але й критикувати недоліки (порушників дисципліни, ледарів тощо). Але критика повинна бути спокійною, діловою, без приниження гідності і честі людини.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]