Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ОКСТ.docx
Скачиваний:
603
Добавлен:
22.02.2015
Размер:
4.87 Mб
Скачать

Контрольні запитання

1. Як користуватися важелем включення вивантажувального гвинтового конвейєра зернозбиральних комбайнів?

2. Як користуватися важелем включення робочих органів комбайна

„ДОН - 1500”і „Енисей-954”

3. Як збільшити швидкість руху комбайна КСКУ-6?

4. Як включити задній хід комбайна КСКУ-6?

5. Як загальмувати комбайн КСКУ-6?

6. Як опустити копачі коренезбиральної машини КС-6?

7. Як включити привод стрічкового конвейєра коренезбиральної машини КС-6?

Модуль 3

Практичне заняття №10

Тема: Підготовка до роботи самохідних комбайнів

10.1. Загальні відомості

Підготовка до роботи полягає у складанні комбайна, виконанні операцій технічного обслуговування і обкатування. Як правило, з баз агротехсервісу до господарств комбайни транспортують своїм ходом. Це треба доручати досвідченим механізаторам, що пройшли певну підготовку і мають посвідчення на право керування даним комбайном.

Перед транспортуванням комбайна необхідно провести часткове складання, яке полягає у встановленні на нього тих вузлів і деталей, що були зняті перед транспортуванням залізницею. Після заправки двигуна і проведення обслуговування агрегатів ходової частини та гідросистеми пускають двигун і обкатують його на холостому ходу 30-40 хв, розпочинаючи з низької частоти обертання колінчастого вала. Роблять загальну перевірку комбайна, звертаючи особливу увагу на кріплення дисків коліс, дію гальм, вільний хід педалі зчеплення ходової частини, наявність і справність освітлення та сигналізації. Транспортування комбайнів на буксирі дозволяється тільки в аварійних випадках. При цьому швидкість руху на прямолінійних відрізках шляху не повинна перевищувати 1,9 м/с, а на поворотах - 0,8 м/с.

У господарствах проводиться остаточне складання комбайнів, після якого виконують технічне обслуговування.

10.2. Щозмінне технічне обслуговування комбайнів „Дон”

Щодня перед початком роботи потрібно перевірити і усунути підтікання масла, палива, охолодної і гальмової рідини; перевірити зовнішнім оглядом стан і надійність кріплення повітроочисника двигуна, всмоктувальних трубопроводів двигуна, різального апарата, гвинтового конвейєра жатки і мотовила (підбирача); перевірити рівень і при необхідності долити масло в картер двигуна, охолодну рідину в радіатор, паливо в баки основного і пускового двигуна; змастити маточини верхнього і нижнього шківів варіатора частоти обертання мотовила, сферичний шарнір шатуна, щічки з'єднувальної ланки ножа; запустити двигун і на холостому ходу перевірити роботу двигуна, механізмів керування вузлів гідросистеми жатки, молотарки, ходової частини і показання приладів; після зупинки двигуна перевірити на слух роботу центрифуги і турбокомпресора; під час роботи при підвищенні температури охолодної рідини до 90°С включити механізм гідравлічного привода очищення сітки повітрозабірника радіатора.

Очищати комбайн від пилу, бруду та післяжнивних решток краще од-разу після роботи. При прямому комбайнуванні (особливо забур'янених площ) іноді на пальці і сегменти налипає грунт. Це пов'язано з тим, що сік бур'янів, як правило, клейкий. В таких випадках потрібно після роботи полити різальний апарат водою, а вранці (перед початком роботи) очистити пальці і сегменти.