Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Вёрстка книг.doc
Скачиваний:
10
Добавлен:
23.03.2015
Размер:
281.6 Кб
Скачать

Б) настройка сортування елементів покажчика

ПМ упорядковує предметний покажчик лексикографічно, відповідно до порядку розташування символів у кодовій таблиці ASCII. Спочатку теми впорядковуються за першим символом, потім – за другим і т.д. пробіли, спеціальні знаки і символи у кодовій таблиці ASCII передують літерам алфавіту.

При сортуванні чисел ПМ розташує поруч із такі числа як 1, 100, 100, і лише за ними будуть числа 2, 20, 200. Це недолік лексикографічного методу сортування.

Для правильного сортування елементів покажчика призначені поля Sort (Сортувати), розташовані паралельно рядкам вводу рівнів. Тут можна задавати порядок сортування тем для кожної нової теми індивідуально. Змінити порядок сортування елементів у цілому неможливо. У рядки поля Sort (Сортувати) вводиться відповідна тема, таким чином, щоб при введенні покажчика вона була розташована у потрібному місці. Введений рядок стає атрибутом теми і переміщається разом з нею при зміщенні рівня тем.

Наявність текстового рядка у якомусь полі Sort (Сортувати) говорить програмі, що цю тему слід вставляти у покажчик не відповідно до її фактичного написання, а відповідно до написання цього текстового рядка.

В) види адресних посилань

У більшості випадків адресне посилання має вказувати на єдину сторінку, де згадано тему. Однак у випадку детального обговорення теми у тексті, у предметному покажчику зустрічаються посилання на послідовність сторінок (Paris 3–5). Для визначення радіусу дії посилання у діалоговому вікні Add Index Entry (додати вхід покажчика) призначена група перемикачів Page range (діапазон). Встановлюючи належне значення діапазону сторінок, що згадані у посиланні, ви досягнете точної відповідності посилань тексту публікації. Наведемо список перемикачів групи Page range (діапазон) та область застосування кожного з них.

Current page (поточна сторінка) цей перемикач відповідає формуванню посилання на одну сторінку, прив’язаному до місця положення точки вставки на момент вибору команди Index Entry (вхід покажчика). Застосовується найбільш часто. У великих публікаціях використовується для коротких коментарів.

To next style change (до першої зміни стилю). Цей перемикач відповідає формуванню посилання на діапазон сторінок до першої зміни стилю абзацу. Це зручно у ситуаціях, пов’язаних зі стильовим форматуванням (наприклад, посилання на примітку, відформатовану спеціальним стилем, після закінчення якого поновлюється стиль основного тексту). Таким чином легко встановити посилання на фрагмент основного тексту, що починається у точці вставки і закінчується наступним підзаголовком будь-якого рівня. Якщо весь діапазон вкладається у межі однієї сторінки, у покажчику буде оформлене звичайне посилання.

To next use of style (до наступної появи стилю). Цей перемикач відповідає форматуванню посилання на діапазон сторінок до наступного застосування заданого стилю абзацу. Якщо хочете, щоб топографічне посилання вказувало діапазон усіх сторінок, названих заголовком певного рівня, встановіть цей перемикач та оберіть у списку, що відкрився, назву стилю, призначеного таким заголовком.

For nextparagraphs (Для наступних … абзаців). Якщо відомо, що певна тема розкривається у кількох наступних абзацах, цей перемикач дозволяє задати число таких абзаців (наприклад, 16), які і формують діапазон посилання. ПМ сформує вхід покажчика з посиланням на діапазон, початок якого відповідає положенню точки вставки, а закінчення розташоване на 16 абзаців нижче. Це найбільш точний метод завдання діапазону посилання.

Suppress page range (Без зазначення діапазону сторінок). У деяких випадках необхідно створити вхід покажчика без посилання. Частіше за все цей перемикач використовується під час попередньої роботи з покажчиком, коли ще не до кінця зрозуміло, яким буде в остаточному варіанті діапазон сторінок посилання.