Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Вёрстка книг.doc
Скачиваний:
10
Добавлен:
23.03.2015
Размер:
281.6 Кб
Скачать

Г) форматування номерів сторінок у покажчику

Для номеру сторінки у посиланні будь-якого елемента предметного покажчика можна призначити спеціальне форматування символів за допомогою прапорців, що входять до групи Page # override (накреслення номерів сторінок) розташованих у нижній частині вікна Add Index Entry (додати вхід покажчика). Можна виділити посилання на сторінки з ілюстраціями особливим накресленням. Можна виділити посилання на сторінку, яка найбільш точно розкриває зміст теми, пів жирним накресленням.

Прапорці, що входять до групи Page # override (накреслення номерів сторінок) у встановленому стані інвертують локальне і стильове форматування посилань, задане стилями абзаців покажчика, у частині відповідних атрибутів.

Тому, якщо стиль абзацу предметного покажчика пропонує його накреслення курсивом, установка прапорця Italic (курсив) приведе до протилежного ефекту – номер сторінки буде виведений прямим накресленням.

Зроблений вибір стану прапорця запам’ятовується і використовується за умовчанням до тих пір, поки не буде змінений користувачем. Всі входи покажчика, створені після установки прапорця, будуть форматуватися відповідно до включеного режиму спеціального форматування. Якщо після створення входу з курсивним номером сторінки не зняти прапорець Italic (курсив), це може призвести до небажаного форматування багатьох визначених після цього входу покажчиків. З іншого боку, якщо у кількох входах, які визначені безпосередньо один одним, необхідно вивести номер сторінки курсивом, немає необхідності щоразу змінювати установку цього прапорця – він залишається встановленим.

Д) теми, що перекриваються

Під терміном теми, що перекриваються (overlapping topics) мають на увазі ситуацію, коли кілько одиниць предметного покажчика посилаються на той самий уривок тексту. Наприклад, для фрагменту тексту про Ейфелеву вежу може бути посилання у темах Architecture, Paris, Universal exposition in Paris та ін. працюючи з посиланнями, що перекриваються, знадобиться визначати по кілька входів предметного покажчика з особливим посиланням.

Для того щоб зв’язати з одним і тим самим місцем тексту кілька входів предметного покажчика, немає необхідності виходити з діалогового вікна Add Index Entry (додати вхід покажчика) щоб встановити додаткові маркери у редакторі матеріалів. Можна просто натиснути мишею на кнопці Add (додати). Після цього на екрані з’явиться діалогове вікно Add Index Entry (додати вхід покажчика) для нового входу. Тут треба виконати всі звичайні дії для створення нового входу предметного покажчика. Після кожного натискування мишею на кнопці Add у вікні редактора матеріалів з’явиться новий маркер.

Інформація на полях діалогового вікна зберігається так, що при створенні попереднього входу можна використати її частково, але щоб уникнути одиниць покажчика, що повністю збігаються, кнопка Add залишається недоступною доти, поки ви не зміните позначення хоча б на одному з рівнів.

Стрілка зміни рівня теми (дві зустрічні стрілки), яка зсуває рівні по колу, дозволить прискорити процес створення одиниць покажчика.