Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
матан 3 курс 2013 / лекции / vischa_matem_v_prikladah_ch4.doc
Скачиваний:
250
Добавлен:
13.04.2015
Размер:
4.36 Mб
Скачать

Міністерство освіти і науки україни

НАЦІОНАЛЬНА МЕТАЛУРГІЙНА АКАДЕМІЯ УКРАЇНИ

Т.М.КАДИЛЬНИКОВА, І.В.ЩЕРБИНА, П.Г.ХОРОШМАНЕНКО

ВИЩА МАТЕМАТИКА

В ПРИКЛАДАХ ТА ЗАДАЧАХ

Частина IV

Дніпропетровськ НМетАУ 2010

Міністерство освіти І науки україни

Національна металургійна академія україни

Т.М.КАДИЛЬНИКОВА, І.В.ЩЕРБИНА, П.Г.ХОРОШМАНЕНКО

ВИЩА МАТЕМАТИКА

В ПРИКЛАДАХ ТА ЗАДАЧАХ

Частина IV

Затверджено на засіданні Вченої ради академії

як навчальний посібник

Дніпропетровськ НМетАУ 2010

УДК 517(07)

Кадильникова Т.М., Щербина І.В., Хорошманенко П.Г. Вища математика в прикладах та задачах. Частина IV: Навч. посібник.- Дніпропетровськ: НМетАУ, 2010.- 96 с.

Наведені докладні рекомендації до вивчення дисципліни «Вища математика». Теоретичні положення супроводжуються необхідними поясненнями та ілюстраціями, а також розв’язуванням типових задач. Рекомендуються завдання для самостійної роботи.

Призначений для студентів технічних спеціальностей всіх форм навчання.

Іл.18. Бібліогр. 5 найм.

Друкується за авторською редакцією.

Відповідальний за випуск А.В.Павленко, д-р фіз.-мат. наук, проф.

Рецензенти: Т.С.Кагадій, д-р фіз.-мат. наук, проф. (НГУ) А.В.Сясєв, канд. фіз.-мат. наук, доц. (ДНУ).

© Національна металургійна академія

України, 2010

Вступ

Розв’язання задач з вищої математики часто пов’язано з багатьма складностями. Відомо, що при самостійному розв’язуванні задач студентам потрібні постійні консультації щодо способів їх розв’язування, оскільки знайти шлях до розв’язування задачі без допомоги викладача або відповідного підручника студентові не під силу. Допомогти студентам подолати ці складності, навчити їх застосовувати теоретичні знання до розв’язування задач - основне призначення цього навчального посібника.

Метою видання є надання допомоги студентам у отриманні навичок з розв’язування типових задач, користуючись наведеними теоремами та формулами, а також детально розібраними прикладами. Там, де це можливо, задачі класифікувалися за темами. До кожного нового типу подано задачі з розв’язуванням і кілька задач того самого типу для самостійного опрацювання. Основна форма навчання студентів – самостійна робота над навчальним матеріалом, яка складається з вивчення теоретичних положень за підручником, розгляду прикладів і розв’язання задач. При вивченні матеріалу за підручником треба переходити до наступного питання тільки після правильного зрозуміння попереднього, виконуючи на папері усі обчислення, навіть і ті, які пропущені у підручнику.

Завершальний етап вивчення наведених частин дисципліни «Вища математика» - складання заліків та іспитів відповідно до навчального плану, тому студент повинен пам’ятати, що тільки при систематичній самостійній роботі допомога навчального видання буде носити ефективний характер.

Соседние файлы в папке лекции