Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
6370_Komplexni_situatsiyni_zavdannya.doc
Скачиваний:
111
Добавлен:
08.02.2016
Размер:
316.42 Кб
Скачать

Варіант 10

Тризірковий готель "Турист" розташований в діловій частині невеликого міста. Керування готелем здійснює його власник, який є генеральним директором.

Готель побудовано за старим проектом, значна частина його підсобних приміщень використовується неефективно. Разом із тим активізація ділової активності в місті призвела до зростання попиту на номери підвищеного комфорту, внаслідок чого пропозиція готелю стала недостатньою. У зв’язку з цим у плановому періоді з 1 серпня передбачається реконструкція підсобних примі­щень, внаслідок чого – додаткове введення в експлуатацію 20 місць. Кількість простоїв номерного фонду планується скоротити до 62 днів за рік в результаті організації семінарів і конференцій для ділових туристів. Номерний фонд цілорічного готелю "Турист" становить 350 місць.

Завдання 1

Спроектувати роботу адміністратора готелю. Розробити організаційну структуру управління готелем враховуючи, що діапазон контролю на кожному рівні управління не повинен перевищувати 7 (крім першого).

Розв’язання

Старший адміністратор готелю повинний вести постійний контроль за роботою і трудовою дисципліною обслуговуючого персоналу, контроль за своєчасним обслуговуванням людей третього віку і розрахунків з ними. Він стежить за своєчасною підготовкою місць по броні і правильністю розрахунків. Він повинний знати посадові інструкції всього персоналу, інструкції з ведення експлуатаційної документації, прейскуранти цін на номери і надані послуги.

Старший адміністратор розглядає скарги з боку клієнтів і вживає заходів для усунення проблем, конфліктів. Він організовує рекламно-інформаційну діяльність. Старший адміністратор має право займатися кадровими питаннями, давати подання на звільнення від займаної посади або прийом на роботу адміністраторів, покоївок. Він повинний стежити за чітким, своєчасним і якісним виконанням службових обов'язків адміністраторів, касирів-розраховувачів, портьє та ін.

Адміністратор служби розміщення контролює надання номерів, приймає заявки на бронювання і розміщує людей, узгоджуючи це зі старшим адміністратором готелю. Він також повинний знати категорії і прейскурант на номери, місця та інші послуги, що надаються готелем. Він стежить за своєчасною оплатою номерів, не допускаючи утворення заборгованості тощо.

Адміністратори безпосередньо спілкуються з гостями, вони приймають оперативні рішення на місцях, обговорюють з гостями такі питання, як ціна за номер, терміни розміщення, форма і порядок оплати. Таким чином, одна з головних задач адміністраторів усіх рівнів - контролювати весь процес прийому і розміщення гостей, професійно вирішуючи конфлікти, від яких може постраждати престиж готелю.

Організаційна структура управління готелем:

Генеральний директор

Заступник

Бухгалтерія

Відділ кадрів

ПЕВ

Маркетинговий

Технічний

Інженер-технолог

Заступник

Метродотель

Завідуючий виробництвом

Завідуючий складом

Офіціанти

Механіки, електрики

Кухарі

Ватажники