Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
tsiv_pravo_osobliva_3-k_1_sem_YuF_onovlena_201.doc
Скачиваний:
11
Добавлен:
08.02.2016
Размер:
618.5 Кб
Скачать

Завдання № 3

12 березня 2006 року Раїса Розова придбала в магазині „Електротехніка” побутовий повітряочищувач. Через 5 днів він зламався. 19 березня 2006 р. Розова привезла несправний прилад в магазин. В цей день ціна на всі типи повітряочищувачів знизились на 15 %.

Що може вимагати Раїса Розова від магазина „Електротехніка” при пред’явленні йому несправного повітряочищувача? В який строк магазин зобов’язаний замінити повітряочищувач на новий? Яку неустойку повинен сплатити магазин у випадку порушення строку заміни повітряочищувача? Як буде обчислюватись гарантійний строк при заміні повітряочищувача? Як буде обчислюватись ціна дефектного повітряочищувача, якщо в момент його заміни вартість знизилась на 15 %?

Завдання № 4

10 березня 2006 р. Власова придбала в магазині „Електроніка” телевізор „Sony”. Вдома вона з’ясувала з інструкції по експлуатації телевізора про те, що він повинен бути встановлений так, щоб відстань від екрана до глядача була не менше 2-3 метрів. Площа кімнати не дозволяла виконати цю вимогу. 15 березня 2006 р. привезла телевізор в магазин з метою обміняти його на телевізор з меншим екраном і побачила, що ціни на телевізори підвищились на 15 %.

В яких випадках можна обміняти свій телевізор належної якості на інший такий самий, але іншої марки? Протягом якого часу Власова має право на обмін телевізора належної якості? Якими правами може скористатися Власова у випадку, якщо телевізор необхідної марки відсутній? Чи зобов’язана Власова сплатити різницю у вартості телевізора, придбаного перший раз, і обраного нового телевізора?

Завдання № 5

Годун 20 вересня купив у магазині «Денді-ЛТД» спортивний ко­стюм і кросівки, які в присутності продавця він оглянув і приміряв. Вдома він разом з жінкою оглянув куплені речі, однак цього разу колір і фасон спортивного костюма йому не сподобався. Спортив­ний костюм він не одягав, тому що вирішив віднести його в мага­зин і обміняти, але цього довгий час не робив, бо знаходився в три­валому відрядженні. 25 листопада, збираючись до спортивного залу, він помітив, що кросівки мають серйозні недоліки: вони погано про­клеєні та ще й відрізняються частково один від одного кольором вставних деталей. Наступного дня Годун зайшов до магазину і звер­нувся з вимогою обміняти спортивний костюм і повернути йому вартість кросівок. Адміністрація магазину в цьому йому відмовила через те, що спортивний костюм є якісно зробленим і що покупець 20 вересня наполегливо просив дати йому костюм такого кольору і фасону. Через те, що кросівки були ним ношені, дефекти вказаного товару були помічені не одразу, він втратив право вимагати заміни вказа­ної речі. Крім цього, адміністрація вказала на те, що магазин є при­ватним, і дія правил купівлі-продажу в державних торгових закладах на них не розповсюджується, а на видному місці висить таблич­ка «Куплений товар не обмінюється».

Чи може Годун обміняти спортивний костюм через те, що йому не сподобався колір і фасон? Які права має покупець у випадку продажу товару з недоліками? Наскільки обґрунтованими є заперечення магазину «Денді-ЛТД»? Напишіть рішення суду по цій справі.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]