Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ЛабРоб№3_ОФПД.doc
Скачиваний:
19
Добавлен:
11.02.2016
Размер:
2.06 Mб
Скачать

Варіант 23

В цеху хлібокомбінату працює дві бригади по три робітника, які виробляють п’ять виробів: хліб, батон, плюшка, булочка та рогалик. Протягом зміни кожний робітник виробляє деяку кількість кожного виробу.

Ярлик сторінки «Лист1» створюваної Робочої книги назвати «РобТабл» і на цій сторінці створити вихідну таблицю, яка містить такі колонки: Номер бригади, Табельний номер працівника, Прізвище працівника, Вид виробу, Кількість виробленого, Оплата за вироблене. Табельні номери робітників повинні починатися з цифри номера групи: наприклад, першої групи – 101,102,103 і т. д.; другої – 201,202,203 і т.д.; третьої – 301,302,303 і т. д.

На сторінці з ярликом «Лист2» створюваної Робочої книги (замінити його назву на «Довідник») створити таблицю наступної структури: Табельний номер працівника, Прізвище працівника. Заповнити таблицю даними.

Заповнення даними вихідної таблиці відбувається таким чином:

для введення даних у колонки Номер бригади, Табельний номер працівника, Вид здобиорганізувати списки, що розкриваються.

поле Прізвище працівниказаповнити, використовуючи функцію ВПР зі звертанням до таблиці, що знаходиться на аркуші «Довідник».

поле Оплата за випечену продукціюобчислити за формулоюОплата за випічку одноговиробупомножити наКількість випеченої продукції. За випічку одного виробу працівник отримує: хліб - 20 коп.; батон – 18 коп.; плюшку - 10 коп. булочку - 15 коп., рогалик – 17 коп.

Завдання 1.1. Упорядкування:

а) Прізвище працівника– по алфавіту;

б) Вид здоби– за збільшенням (первинний ключ),Кількість випеченої продукції – за зменшенням (вторинний ключ);

в) Номер бригади – за зменшенням (первинний ключ),Прізвище працівника – по алфавіту (вторинний ключ),Оплата за випечену продукцію – за зменшенням (третинний ключ).

Завдання 1.2. Фільтрація:

а) Номер бригади– перша;

б) заробіток робітників, який знаходяться в межах мінімального та середнього значень;

в) Кількість випеченої продукції– найбільша;

г) Оплата за випечену продукцію– чотири найменших.

Завдання 1.3. Проміжні підсумки:

а) для кожної бригади обчислити середній заробіток та максимальну Кількість випеченої продукції(аркуш «Проміжні підсумки»);

б) по кожному Виду здобиобчислити загальнуКількість(аркуш «Проміжні підсумки_1»).

Варіант 24

Компанія постачає електроенергію клієнтам. Послугами компанії користуються клієнти, які проживають в трьох будинках. Кожний клієнт може заплатити за електроенергію у філії «Збербанку» або в центрі «Укртелеком».

Ярлик сторінки «Лист1» створюваної Робочої книги назвати «РобТабл» і на цій сторінці скласти вихідну таблицю прийому платежів за електроенергію від клієнтів такої структури: Номер будинку, Номер квартири, Прізвище клієнта, Кількість спожитої електроенергії, кВт, Пункт сплати, Дата сплати, Сума до сплати (грн.). Номери будинків і квартир повинні починатися з цифри номера групи: наприклад, першої групи – 101,102,103 і т. д.; другої – 201,202,203 і т.д.; третьої – 301,302,303 і т. д. Сплату виконали не менше шести мешканців із кожного будинка.

На сторінці з ярликом «Лист2» створюваної Робочої книги (замінити його назву на «Довідник») створити таблицю наступної структури: Номер квартири, Прізвище клієнта. Заповнити таблицю даними.

Заповнення даними вихідної таблиці відбувається таким чином:

для введення даних у колонки Номер будинку, Пункт сплати організувати списки, що розкриваються.

поле Прізвище клієнтазаповнити, використовуючи функцію ВПР зі звертанням до таблиці, що знаходиться на аркуші «Довідник».

поле Сума до сплати обчислюється якКількість спожитої електроенергії помножити наТариф. Компанія постачає електроенергію клієнтам за такимиТарифами: 0,16 грн. за 1 кВт за перші 75 кВт; 0,20 грн. за кожний кВт понад 75.

Завдання 1.1. Упорядкування

а) Прізвище клієнта– по алфавіту;

б) Пункт сплати – за збільшенням (первинний ключ), Сума до сплати – за збільшенням (вторинний ключ);

в) Номер будинку– за збільшенням (первинний ключ),Кількість спожитої електроенергії – за зменшенням (вторинний ключ), Сума до сплати – за зменшенням (третинний ключ).

Завдання 1.2. Фільтрація

а) Пункт сплати - «Укртелеком»;

б) Кількість спожитої електроенергії, що знаходиться в межах від мінімального до середнього значень;

в) Сума до сплати – найменша;

г) Кількість спожитої електроенергії– три найбільших.

Завдання 1.3. Проміжні підсумки

а) для кожного будинку обчислити загальну Суму до сплатита середнє значення Кількості спожитої електроенергії(аркуш «Проміжні підсумки»);

б) для кожного Пункту сплати обчислити мінімальне значенняСуму до сплати(аркуш «Проміжні підсумки_1»).