Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Скачиваний:
101
Добавлен:
14.02.2016
Размер:
960.51 Кб
Скачать

3. Нормування та оплата праці

3.1. Заробітна плата виплачується за місцем роботи в гривнях два рази на місяць______та______

числа. У випадку, якщо день виплати заробітної плати співпадає з вихідним днем, то вона виплачуєть­ся напередодні цього дня. Заробітна плата за час чергової відпустки виплачується не пізніше, чим за три дні до її початку.

3.2. Мінімальна заробітна плата встановлюється на рівні, не нижчому за визначений чинним законо­давством України.

3.3. Відомості про оплату праці працівників надаються іншим органам та особам тільки у випадках, прямо передбачених законодавством.

3.4. Оплата робочого часу за вимушені простої не з вини працівника здійснюється у відповідності з чинним законодавством.

3.5. При укладенні трудового договору (контракту) Адміністрація доводить до відома працівника роз­мір, порядок та строки виплати заробітної плати, умови, у відповідності з якими здійснюються утри­мання із заробітної плати.

3.6. Всі питання, пов'язані з оплатою праці на підприємстві, регулюються із дотриманням КЗпП, Закону України «Про оплату праці» та іншими законодавчими актами України.

3.7. Робота в святкові, неробочі і вихідні дні, якщо вона не компенсується іншим часом відпочинку, а також понаднормова робота оплачується відповідно до чинного законодавства України.

4. Встановлення гарантій, компенсацій та пільг

4.1. Працівникам надаються гарантії, компенсації та пільги при службових відрядженнях, при переїзді на роботу в іншу місцевість, а також в інших випадках, передбачених законодавством України.

4.2. Підприємством встановлюються додаткові (не передбачені законодавством) гарантії, компенсації та пільги:_____________________________________________________________________________

4.3. Профспілковий комітет (профорганізатор):

- спільно з роботодавцем вирішує питання соціального розвитку підприємства, матеріально-побуто­вого та медичного обслуговування працівників;

- приймає участь у вирішенні соціально-економічних питань, визначенні та затвердженні переліку та порядку надання працівникам соціальних пільг.

5. Режим роботи, тривалість робочого часу та відпочинку

5.1. Профспілковий комітет (профорганізатор) спільно з роботодавцем вирішує питання тривалості робочого часу і часу відпочинку, узгоджує графіки змінності і надання відпусток, здійснення підсумко­вого обліку робочого часу, надає дозвіл на проведення робіт в надурочний час, у вихідні, свята тощо.

5.2. Встановлюється наступний режим роботи підприємства:

- початок роботи -___________________________________________________________________;

- закінчення роботи -_________________________________________________________________;

- перерва на обід та відпочинок - з __________________________до_________________________;

- субота та неділя - вихідні дні.

5.3. Напередодні святкових і неробочих днів тривалість роботи працівників скорочується на одну годину.

5.4. Працівники підприємства повинні бути повідомлені про роботу в надурочний час не пізніше, чим за добу до її початку.

5.5. Працівники підприємства за узгодженням з Адміністрацією мають право використовувати гнучкий (поточний) графік роботи.

5.6. Тривалість щорічної відпустки для працівників підприємства встановлюється не менше встанов­леної Законом України «Про відпустки».

5.7. Графік чергової щорічної відпустки затверджується Адміністрацією підприємства до 1 лютого по­точного року, для чого не пізніше 20 січня він повинен бути наданим для ознайомлення профкому (трудовому колективу). При визначенні чергової відпустки враховуються сімейні та інші особисті об­ставини кожного працівника. Перелік категорій працівників, які мають право на надання їм відпустки у зручний для них час, визначається згідно зі ст.Ю Закону України «Про відпустки».

5.8. Перелік посад і професій, що мають право на додаткову відпустку, а також тривалість такої відпу­стки визначається відповідно до чинного законодавства України.

5.9. За сімейними обставинами та іншими поважними причинами працівникам за їх заявою можуть бути надані короткострокові відпустки без збереження заробітної плати на строк, обумовлений угодою між працівником і Адміністрацією підприємства, тривалістю не більше 15 календарних днів на кожний випадок.

5.10. Всі працівники зобов'язуються без дозволу Адміністрації не знаходитися в приміщеннях підпри­ємства в неробочий час з причин, не пов'язаних з роботою, а також не запрошувати сторонніх осіб.

Соседние файлы в папке УКР