Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Скачиваний:
101
Добавлен:
14.02.2016
Размер:
960.51 Кб
Скачать

6. Прийом та звільнення працівників

6.1. Форми та умови трудового договору (контракту), включаючи звільнення, не передбачені чинним законодавством, підлягають узгодженню з профспілковим комітетом (профорганізатором) підприємства.

6.2. Адміністрація підприємства зобов'язується знайомити кожного новоприбулого працівника з умо­вами колективного договору під його особистий підпис.

6.3. Не допускається звільнення працівника в зв'язку з ліквідацією робочого місця, якщо до досягнення пенсійного віку йому необхідно допрацювати два роки.

6.4. Контрактна форма укладення трудового договору встановлюється для окремих фахівців і керівних працівників Адміністрації за їх згодою і з дотриманням вимог трудового законодавства України.

7. Умови та охорона праці

7.1. Забезпечення безпечних умов праці є обов'язком власників підприємства й Адміністрації, які за­безпечують належні умови праці на робочому місці, безпечність технологічних процесів, машин, меха­нізмів, обладнання, інших засобів виробництва, гарантують наявність засобів захисту, відповідність санітарно-побутових умов нормативним актам з охорони праці.

7.2. Працівники мають право відмовитися від дорученої роботи, яка шкодить їх здоров'ю, а також жит­тю і здоров'ю інших людей та навколишньому середовищу, якщо такі умови прямо не передбачені трудовими договорами (контрактами).

7.3. Адміністрація зобов'язана затвердити комплексні організаційно-технічні заходи для досягнення

нормативів безпеки, гігієни праці, підвищення існуючого рівня охорони праці на суму__________тис

грн, а також виділити додатково кошти:

- з фонду охорони праці підприємства в сумі______тис грн на придбання спецодягу, спецвзуття та

інших засобів індивідуального захисту працівників;

- з прибутку, що залишається в розпорядженні підприємства, в сумі_____тис грн для забезпечення

лікувально-профілактичного харчування працівників (для професій, передбачених галузевими нормами).

7.4. Працівники зобов'язані знати і суворо дотримуватися вимог нормативних актів з охорони праці, правил поведінки з машинами, механізмами, обладнанням, іншими засобами виробництва, користуватися засобами індивідуального та колективного захисту, проходити обов'язкові медичні огляди.

7.5. Власники і Адміністрація мають відшкодувати працівникам завдану здоров'ю фізичну шкоду, по­в'язану з виконанням трудових обов'язків, а також моральну шкоду, завдану внаслідок небезпечних та шкідливих умов праці, на умовах і в порядку, передбачених ст.173-1 КЗпП України, ст.11-13 Закону України «Про охорону праці», Правилами відшкодування власниками підприємства, організації чи установи або уповноваженим ними органом, спричиненої шкоди, пов'язаної з виконанням трудових обов'язків, затверджених Постановою Кабінету Міністрів України від 23 червня 1993 року №472, та іншими законодавчими актами України.

7.6. Працівники зобов'язуються використовувати надані їм у користування (розпорядження) транспор­тні засоби, техніку та інше майно підприємства тільки в службових цілях.

Соседние файлы в папке УКР