Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Основи Металознавства.docx
Скачиваний:
228
Добавлен:
14.02.2016
Размер:
420.35 Кб
Скачать

1.6. Антифрикційні сплави і матеріали.

 

         У машинах  використовують  не  тільки  підшипники  кочення,  але  і ковзання. Оскільки   вкладиші  підшипників   ковзання   безпосередньо стикаються з  валами,  вони  повинні  бути досить пластичними і досить твердими, мати малий коефіцієнт  тертя,  бути  мікропористими  і  мати невисоку температуру плавлення.  Сплави,  що відповідають переліченим вимогам, називають антифрикційними.

         Антифрикційні сплави  мають  пластичну основу,  в якій рівномірно розташовані більш тверді частинки.

         Антифрикційні матеріали поділяють на такі групи:

     - білі антифрикційні сплави на основі олова, свинцю і алюмінію;

     - сплави на основі міді;

     - чавуни сірі, модифіковані та ковкі;

     - металокерамічні пористі матеріали;

     - пластмаси.

 

1.6.1. Бабіти.

         У промисловості використовують олов’янисті та свинцеві бабіти.

         В олов’янистому бабіті пластичною  основою  є  твердий  розчин  - сурми і  міді в олові,  а твердими частинами - сполуки - SnSb і Cu3Sn.  Бабіти маркуються,  наприклад,  Б83 (буква Б свідчить,  що  це  бабіт, число 83 вміст олова в  %).

         У свинцевих бабітах з сурмою,  наприклад,  Б16,  тверді  частинки утворюють кристали сполук SnSb і3Sn,  розташовані в м'якій основі - розчині сурми і олова у свинці.

         Бабіти використовують  для  виготовлення  вкладишів  тракторних і автомобільних двигунів.

 

1.6.2. Алюмінієві антифрикційні сплави.

Сплави алюмінію порівняно з бабітами  мають  меншу  щільність,  більшу міцність і   дешевші.  Недоліком   є  значна  різниця  в  коефіцієнті розширення алюмінієвих   сплавів   і   сталі.    Найбільш   поширений алюмінієво-мідний сплав алькусин (7,5-9,5 % Сu, 1,5-2,5 % , решта – алюміній), в якому м'яка основа - твердий  розчин  кремнію  і  міді  в алюмінії, а  тверді частини - сполуки СuАl2.  Цей сплав використовують як замінник бабіту марки Б16.

 

1.6.3. Антифрикційні матеріали на основі міді.

         Олов'яні бронзи з 8 % Sn і більше застосовують як підшипникові. За структурою вони є основною масою твердого  розчину  олова  в міді (м'яка фаза) і тверді частинки сполуки Сu3Sn.

         Олов'яниста бронза марки БрОФ 10-1, що містить 0,8 - 1,2 % фосфору, до 10 % Sn - прекрасний антифрикційний матеріал.

         Як антифрикційний матеріал використовують також олов'янисто-свинцеві бронзи (БрОС 8-12 і т.п.).

         В автотракторній промисловості поширені  пористі  самозмащувальні підшипники з порошкових сплавів.

1.7. Корозія металів.

 

1.7.1. Основи теорії корозії металів і види корозії.

         Корозія металів  і  сплавів  -  це  руйнування  їх  під   впливом зовнішнього середовища. Втрати залізовуглецевих  сплавів  від  корозії становлять, у середньому, 10 % від виплавляння.

         За типом корозійного процесу розрізняють електрохімічну і хімічну корозію; за  видом  корозійного середовища   корозію   відносять   до атмосферної, ґрунтової  або в морській воді;  за характером корозійних руйнувань виділяють  суцільну,  поверхневу,  місцеву,   міжкристалічну корозію і корозійні тріщини.

         Електрохімічною корозією    називають    таку    корозію,     яка супроводжується появою  електричного струму.  Зумовлена вона наявністю рідини - електроліту.

         Структура технічних металів і сплавів неоднорідна і складається з двох фаз.  При зануренні такого металу чи сплаву в  електроліт  окремі фази його матимуть різні потенціали, а оскільки ці зерна з'єднані одне з одним через масу металу,  то сплав має  велику  кількість окремих гальванічних мікропар.  За законами електролізу частинки аноду будуть переходити в розчин.

         Слід відмітити,  що  чим  чистіший  метал  або сплав з однофазною структурою, тим вони  мають  більшу корозійну  стійкість.  Але   й   вони піддаються електрохімічній корозії, тому що вони забруднені.

         Хімічною корозією  називають  корозію,  яка  не   супроводжується появою електричного струму. У такому випадку на метал діє сухий газ або рідина - не електроліт (бензин,  мінеральні оливи,  смола і  т.п.).  На поверхні металу утворюються  окисли,  які  швидко  руйнуються і метал продовжує окислюватися далі. Але є метали (алюміній), в яких окисна плівка (Al2O3) щільна і міцна, вона не дає окислюватися алюмінію.

Якщо взяти  до  уваги  атмосферну  корозію,   то   вона   суміщає особливості хімічної та електрохімічної корозії.