Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
тести крок.doc
Скачиваний:
757
Добавлен:
15.02.2016
Размер:
10.14 Mб
Скачать

5.:Гіпертонічна хвороба

№40

У жінки під час медичного огляду при аускультації серця виявлено посилений І тон над верхівкою, тон відкриття мітрального клапану, пресистолічний шум, акцент і розщеплення ІІ тону над легеневою артерією. Яку ваду серця слід запідозрити?

1.:Стеноз гирла аорти

2.:Недостатність аортального клапана

3.:Недостатність мітрального клапана

4.:Комбіновану мітральну ваду

5.:Мітральний стеноз

№41

У хворого 6 годин тому з'явився інтенсивний пекучий біль в епігастральній ділянці. При огляді температура тіла 37,2° С. Діяльність серця ритмічна. ЧСС 68/хв. АТ 110/ 75 мм рт. ст. Живіт м'який, незначна болючість при пальпації в епігастральній ділянці. На ЕКГ: ритм синусовий, правильний. Вольтаж збережений. Підйом ST у II, III, aVF на 6-7 мм, зливається з позитивним зубцем Т. Депресія ST у І, aVL на 1 мм. Який імовірний діагноз?

1.:Стабільна стенокардія напруження IV ФК

2.:Гострий нижній інфаркт міокарда

3.:Прогресуюча стенокардія напруження

4.:Гострий перикардит

5.:Гострий передній інфаркт міокарда

№42

Хвора 50 років потрапила до лікарні зі скаргами на сильний головний біль, який супроводжується нудотою, серцебиттям, колючим болем в ділянці серця. Вночі раптом з’явилась мішана задишка, кашель з виділенням рожевого пінявого харкотиння. Об’єктивно: стан тяжкий, акроціаноз, частота дихання 36/хв. Над легенями - звучні різнокаліберні хрипи. Ліва межа серця зміщена назовні на 1 см, акцент II тону над аортою. АТ 240/120 мм рт. ст., пульс 120/хв. Назвіть ускладнення гіпертонічної хвороби:

1.:Гіпертонічна енцефалопатія

2.:Інфаркт міокарда

3.:Гостра правошлуночкова недостатність

4.:Тромбоемболія легеневої артерії

5.:Гостра лівошлуночкова недостатність

№43

Хворий 40 років поступив до лікарні зі скаргами на задишку, головний біль, запаморочення, біль в ділянці серця при фізичному навантаженні. В анамнезі: часті ангіни в дитинстві, втрати свідомості. Об’єктивно: стан задовільний. Шкіра бліда. Верхівковий поштовх посилений; ліва межа серця зміщена до середньоключичної лінії. I тон над верхівкою та над аортою ослаблений, грубий систолічний шум над аортою, який проводиться на сонні артерії. Пульс 76/хв. АТ 100/60 мм рт. ст. Яка вада у хворого?

1.:Гіпертрофічна кардіоміопатія

2.:Ревматизм, стеноз гирла аорти

3.:Коарктація аорти

4.:Недостатність мітрального клапана

5.:Недостатність аортального клапана

№44

У хворого 49 років, який знаходиться на обліку з діагнозом “стабільна стенокардія ІІ ФК”, раптово виникли типові стенокардичні болі, які не знялися нітрогліцерином. Об’єктивно: АТ 120/80 мм рт. ст., пульс 104/хв, поодинокі екстрасистоли. На ЕКГ: ЧСС 104/хв, рідкі лівошлуночкові екстрасистоли, депресія сегмента ST у І, aVL та високі, шпилясті зубці Т у відведеннях V2-V4. Який найбільш імовірний діагноз?

1.:Стабільна стенокардія ІІ ФК

2.:Інфаркт міокарда

3.:Стенокардія варіантна

4.:Стабільна стенокардія ІV ФК

5.:Нестабільна стенокардія

№45

Хворий 26 років скаржиться на задишку в спокої, серцебиття, слабкість, тупий тривалий біль в ділянці серця. Захворів через тиждень після перенесеного гострого бронхіту. Об’єктивно: положення ортопное. Частота дихання 26/хв, вологі хрипи над нижніми відділами легень. АТ 110/70 мм рт. ст. Пульс 112/хв, слабкого наповнення і напруження. Межі серця розширені вліво і вправо, тони ослаблені. Нижній край печінки +2 см. На ЕКГ синусова тахікардія, вольтаж знижений, дифузні зміни. Який найбільш імовірний діагноз?