Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ЗВІТ 4 курс / ДОДАТКИ / використати.....doc
Скачиваний:
20
Добавлен:
16.02.2016
Размер:
412.67 Кб
Скачать

10.3. Податкова звітність дп «Любешівагроліс»

У зв’язку із введенням в дію Законів України “Про оподаткування прибутку підприємств” і “Про податок на додану вартість”, окрім подання бухгалтерської звітності передбачено також подання податкової звітності. Формами такої звітності (з додатками) на лісогосподарському підприємстві є:

- Декларація про прибуток підприємства.

- Податкова декларація податку на додану вартість.

Декларація про прибуток підприємства заповнюється у тисячах гривень з одним десятинним знаком. Дані, що наведені у декларації, повинні підтверджуватися первинними документами, даними бухгалтерського обліку, відповідати податковому обліку (звітності).

Декларація складається із вступної частини, схеми основних частин і сімнадцяти додатків. У вступній частині декларації відображається повна назва підприємства (згідно установчих документів), зареєстрованого в установленому порядку, форма власності (згідно якої зареєстроване підприємство, виходячи із закону України “Про власність”), ідентифікаційний код, назва органу, у відомстві якого знаходиться підприємство (якщо такий є), повний юридичний адрес і номер телефону платника податку.

Податкова звітність реалізується шляхом подання платни­ком податку податкової документації, тобто документів, що містять відомості про обчислення і сплату податку. При цьому слід розрізняти податкову і фінансову звітність.

10.4. Звітність у фонди соціального страхування

Як показує практика, розрахункові відомості за звітний період у робочі органи Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві і професійних захворювань України (ФССНВ) викликає у

страхувальників багато питань, а при перевірці фахівцями Фонду

розрахункової відомості виявляється багато помилок.

ФССНВ почав свою роботу зі страхувальниками 1 квітня 2001 року.

Висновок

У ДП «Любешівагроліс»застосовується машинна обробку документів за допомогою пакету програм 1С “Бухгалтерія”

Бухгалтерський та податковий облік у господарстві ведеться згідно із законодавством України, а система обліку, яка ґрунтується на використанні обчислювальної техніки, що забезпечує зниження трудомісткості обліку з одно­часним підвищенням достовірності й оперативності інформації; інтеграцію окремих видів господарського обліку — оператив­ного, бухгалтерського і статистичного; своєчасне надання інформації, необхідної для прийняття економічно обґрунтованих рішень.

Документальне оформлення облікової політики у ДП «Любешівагроліс» здійснюється у вигляді „Наказу про облікову політику підприємства”, який після його затвердження набуває статусу юридичного документу. Наказ про облікову політику є основним внутрішнім документом, яким регулюється організація облікового процесу в господарстві та є обов'язковим для виконання всіма службами і працівниками господарства.

ДП «Любешівагроліс» використовує план рахунків відповідно до Програми реформування бухгалтерського обліку, затвердженої Постановою Кабінету Міністрів України від 28 жовтня 1998 р. №1706, Міністерством фінансів України Наказом від 30 листопада 1999 р. №291 затверджено План рахунків бухгалтерського обліку активів, капіталу, зобов’язань і господарських операцій підприємств і організацій та Інструкцією по застосуванню Плану рахунків бухгалтерського обліку.

В ДП Любешівагроліс» використовується типовий План рахунків, але не всі рахунки і субрахунки відображаються у господарських операціях.

У ДП «Любешівагроліс» кваліфікаційний склад облікової служби здійснюється відповідно „Посадової інструкції бухгалтерів підприємства”, затвердженої директором господарства Симоновичом В.П.

На підприємстві розробляється план документообігу, який затверджує керівник підприємства. Головний бухгалтер контролює процес документального оформлення господарських операцій, рух, опрацювання і зберігання документів.

Правильність складання і виконання графіку документообігу ведеться згідно вимог діючого законодавства.

Для обліку розрахунків з кредиторами Планом рахунків пе­редбачений рахунок 63 «Розрахунки з постачальниками та підрядниками».

Бухгалтерський облік в ДП «Любешівагроліс» забезпечує точний розрахунок заробітної плати кожного робітника відповідно до кількості і якості витраченої праці, що діють згідно з формами і системами його оплати, правильний підрахунок утримань із заробітної плати; контроль за дисципліною праці, використанням часу і виконанням норм виробітки робітниками, своєчасним виявленням резервів подальшого росту продуктивності праці, витратою фонду заробітної плати (фонду споживання) і т.п.; правильне нарахування і розподіл по напрямках витрат відрахувань на соціальне страхування і відрахувань у Пенсійний фонд України. Для нормального функціонування господарства залучення додаткових коштів, хоча б довгострокових кредитів з оптимальними відсотками.

Проаналізувавши загальний фінансовий стан державного підприємства «Любешівагроліс» можна розробити деякі напрямки та пропозиції

по покращенню фінансового стану даного підприємства.

Перш за все дане підприємство повинно реалізувати всю продукцію, що

застоюється на складах. Реалізацією і просуванням продукції на ринок на

підприємстві повинен займатися спеціаліст з маркетингу. Саме цей спеціаліст повинен забезпечити просування товару на вітчизняний ринок і за кордон.

По-друге зниження собівартості продукції – дозволить підприємству бути

конкурентноспроможним на ринку збуту. Можливе за рахунок впровадження нової техніки, технологій, більш раціонального використання як матеріальних так і трудових ресурсів, адже саме це прямо пропорційно впливає на збільшення прибутку підприємства.

Третім напрямком є збільшення грошових коштів на розрахунковому рахунку підприємства, що збільшить коефіцієнт абсолютної ліквідності і дозволить підприємству брати довго і короткострокові позики в банку для фінансування поточної діяльності, які видаються лише платоспроможним підприємствам, в яких коефіцієнт абсолютної ліквідності відповідає нормі.

Соседние файлы в папке ДОДАТКИ