Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ЗВІТ 4 курс / ДОДАТКИ / використати.....doc
Скачиваний:
20
Добавлен:
16.02.2016
Размер:
412.67 Кб
Скачать

2.3. Облікова політика дп «Любешівагроліс»

Облікова політика - сукупність принципів, методів і процедур, які використовуються підприємством для складання і подання фінансової звітності. Основна її мета - забезпечити одержання достовірної інформації про майновий і фінансовий стан підприємства, результати його діяльності, необхідні для всіх користувачів фінансової звітності з метою прийняття відповідних рішень.

Документальне оформлення облікової політики у ДП «Любешівагроліс», здійснюється у вигляді “Наказу про облікову політику підприємства”, який після його затвердження набуває статусу юридичного документу. Наказ про облікову політику є основним внутрішнім документом, яким регулюється організація облікового процесу в господарстві та є обов'язковим для виконання всіма службами і працівниками господарства.

Способи ведення бухгалтерського обліку, обрані господарством при формуванні облікової політики, застосовуються з 1-го січня нового року всіма структурними підрозділами.

В організації бухгалтерського обліку важливе значення має План рахунків - впорядкована система рахунків, на яких відображуються господарські операції.

Згідно облікової політики ДП «Любешівагроліс», самостійно розробляє:

- робочий план рахунків ;

- графік документообігу, наявність якого не затримує роботу документів ;

- положення про інвентаризаційну роботу;

План рахунків бухгалтерського обліку в ДП «Любешівагроліс»,розроблено на основі єдиного плану рахунків. В ньому внесені зміни, що відбивають специфіку сільськогосподарського виробництва.

Основні складові та положення облікової політики

ДП «Любешівагроліс», існує порядок бухгалтерського обліку окремих господарських операцій:

- оцінка продукції власної переробки на протязі року здійснюється по плановим цінам, в кінці року – після калькулювання доводиться до фактичної собівартості;

- Нарахування амортизації (зносу) на основні засоби здійснюється щомісяця за методом, передбаченим податковим законодавством (податковим і прямолінійним);

- матеріальними активами вважаються активи з терміном корисного використання (експлуатації) понад один рік та вартістю більше 1000 грн. Малоцінні необоротні матеріальні активи – нарахування амортизації по таких активах здійснюється за нормою 100%;

Для узагальнення інформації про витрати підприємства за елементами рахунки обліку доходів класу 7 та рахунки обліку витрат класу 9 і закриваються станом на 31.ХІІ звітного року.

На підприємстві здійснюється резервування коштів на забезпечення оплати відпусток, додаткового пенсійного забезпечення. Не проводиться створення резерву сумнівних боргів.

Отже, бухгалтерський та податковий облік у ДП «Любешівагроліс», ведеться згідно з законодавством України, а система обліку, яка ґрунтується на використанні обчислювальної техніки, є особливою формою бух­галтерського обліку, що відповідає сучасним вимогам уп­равління і забезпечує: суміщення документації і реєстрації облікової інформації; зниження трудомісткості обліку з одно­часним підвищенням достовірності й оперативності інформації; інтеграцію окремих видів господарського обліку — оператив­ного, бухгалтерського і статистичного; своєчасне надання інформації, необхідної для прийняття економічно обґрунтованих рішень.

Соседние файлы в папке ДОДАТКИ