Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Інтелектуальна власність Ден. Маг.2014.doc
Скачиваний:
21
Добавлен:
03.03.2016
Размер:
1.29 Mб
Скачать

1. Програма навчальної дисципліни

Програма вивчення нормативної навчальної дисципліни «Інтелектуальна власність» складена відповідно до освітньо-професійної програми підготовки магістра галузі знань 0305 - Економіка та підприємництво спеціальності спеціальності 8.03050401 - Економіка підприємства, 8.03050501 - Управління персоналом та економіка праці, 8.03050801 - Фінанси і кредит, 8.03050802 - Банківська справа, 8.03050803 - Оподаткування.

Предметомвивчення навчальної дисципліни є економічні та організаційно-фінансові засади управління інтелектуальною власністю у вітчизняній і світовій практиці.

Міждисциплінарні зв’язки: вивчення дисципліни ґрунтується на знаннях із правознавства, економічної теорії, економіки підприємства, менеджменту, міжнародної еконроміки

Програма навчальної дисципліни складається з таких змістових модулів:

Змістовий модуль 1. Інтелектуальна власність

1. Мета та завдання навчальної дисципліни

1.1. Метою викладання навчальної дисципліни «Інтелектуальна власність» є ознайомлення студентів з основами інтелектуальної власності і спрямування їх на оволодіння знаннями і вміннями щодо оформлення прав власності, їх захисту, комерціалізації, оцінювання та управління.

1.2. Основними завданнями вивчення дисципліни «Інтелектуальна власність» є забезпечення інтелектуального і соціального розвитку особистості через вивчення основ правових та економічних аспектів інтелектуальної власності.

1.3. Згідно з вимогами освітньо-професійної програми студенти повинні володіти компетенціями:

Інструментальними: здатність отримувати, аналізувати та систематизувати інформацію з питань програмного матеріалу навчальної дисципліни з різних джерел (підручники, навчальні посібники, періодична література, Internet); здатність ефективно організовувати свій робочий час та вибудовувати стратегію навчання; здатність самостійно приймати рішення та вирішувати проблеми, пов’язані з процесом навчальної діяльності.

Міжособистісними: здатність здійснювати ефективну міжособистісну комунікацію, працювати у команді; прихильність до морально-етичних цінностей.

Системними: здатність застосовувати набуті знання у професійній діяльності; здатність до безперервного навчання з метою адаптації до нових ситуацій, до творчості у процесі навчання та професійної діяльності.

Спеціальними: знати загальні положення про право інтелектуальної власності згідно з правовими нормами України; роль держави у регламентації відносин, що виникають з правом власності на результат інтелектуальної діяльності; нормативно правову базу цивільного і господарського законодавства України в галузі інтелектуальної власності; вміти застосовувати в практичній діяльності вимоги законодавчих і нормативних актів цивільного і господарського права в галузі інтелектуальної власності; послідовно аналізувати нове законодавство, норми якого регулюють відносини, що виникають з правом володіти, розпоряджатись та використовувати результати інтелектуальної діяльності; виявляти причини виникнення порушень права інтелектуальної власності; прогнозувати можливі наслідки порушень права інтелектуальної власності; обґрунтовувати раціональні методи нормалізації цивільних відносин, що виникають із права володіти, розпоряджатись та використовувати результати інтелектуальної діяльності; моделювати умови нормалізації цивільних відносин в галузі інтелектуальної власності.