Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Робоча програма з виробничої практики бакалаври....doc
Скачиваний:
26
Добавлен:
25.11.2018
Размер:
522.24 Кб
Скачать

Модуль 8. Роль менеджера, у підвищенні соціально-економічної ефективності функціонування сучасних підприємств

Функції, типові завдання та уміння, якими повинен володіти менеджер з метою забезпечення конкурентоспроможного розвитку підприємства. Розробка стратегічних напрямів розвитку підприємства. Планування і прогнозування діяльності підприємства. Розробка і впровадження нововведень. Формування оптимального асортименту продукції. Управління персоналом. Планування особистої роботи персоналу підприємства. Організація та раціоналізація робочих місць. Розробка ефективних систем мотивації та оплати праці. Прийняття управлінських рішень. Організація антикризового управління. Управління якістю та конкурентоспроможністю продукції. Здійснення збутової та комерційної діяльності Формування іміджу підприємства. Контроль виконання управлінських рішень.

Модуль 9. Професійне самовизначення студента

Вимоги до особистості менеджера. Ділові властивості компетенції (професійні знання та практичний досвід) й організаторські здібності. Особистісні властивості вольові та морально-психологічні риси, здоров'я та спосіб життя. Підприємливість та комунікабель­ність. Лідерство.;

Методи оцінки особистісних властивостей менеджера - кількісні та якісні, прогностичні та практичні. Джерела інформації; офіційні документи,- бесіди та опитування, соціологічні спостереження.

Самовдосконалення. Самоменеджмент.

Визначення індивідуальних професійних інтересів студентів;

Методи самооцінки студентів пізнання студентами власних професійних здібностей, виявлення сильних і слабких сторін, визначення стартових умов та діапазону творчого по­тенціалу

Визначення професійної орієнтації студентів оцінювання ступеня схильності до. управлінської діяльності, з'ясування своїх сильних і слабких сторін як особистості - майбутнього управлінця.

На лекціях з дисципліни "Вступ до фаху" студенти одержують перший систематизований мінімум знань у галузі економіки і управління підприємств різних форм власності. Характерною особливістю вивчення курсу являється його направленість на формування у майбутніх спеціалістів економічного мислення та економічної логіки. Ці знання закріплюються в процесі самостійного вивчення рекомендованої літератури, основних журналів та газет. В результаті кожний студент готує реферат по тематиці, розробленій викладачем. Реферат формує у студентів навички виконання письмових звітів й робіт на задану економічну тему. Написання і захист реферату являється заліковою роботою.

2.Технологічна практика

2.1. Навчальна практика з "Технологій переробки та зберігання сільськогосподарської продукції" (твпр)

Програмою дисципліни "Технології переробки та зберігання сільськогосподарської продукції " для студентів спеціальності 6.500200 передбачається навчальна практика тривалістю 54 години. Вона є завершальним етапом вивчення дисципліни і необхідною умовою формування у студентів цілісної системи знань про сучасну технологію переробки і зберігання сільськогосподарської продукції.

За результатами проходження практики студенти складають щоденник - звіт.

Підсумковою формою контролю є залік.

Мета і задачі практики. Мета навчальної практики - закріплення і поглиблення теоретичних та практичних умінь і навиків, отриманих під час вивчення дисципліни. Задачі практики:

- сформувати у студентів знання особливостей технології післязбиральної обробки, зберігання і переробки продукції рослинництва в умовах виробництва;

- дати студентам навики оцінювання якості продукції; сприяти розумінню студентами екологічних проблем, що виникають при переробці і зберіганні продукції; Після проходження практики студент повинен вміти:

- давати оцінку матеріально - технічної бази переробних підприємств;

- здійснювати контроль технологічних прийомів;

- проводити облік її втрат.

Опис курсу практики "ТВПР" представлено в таблиці 4.

Таблиця 4