Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Робоча програма з виробничої практики бакалаври....doc
Скачиваний:
26
Добавлен:
25.11.2018
Размер:
522.24 Кб
Скачать

Модуль 1. Порядок заготівлі зерна в державні ресурси. Технологія первинної обробки зерна.

Строки проведення: липень-серпень.

Студенти вивчають порядок приймання зерна підприємством (організацію роботи, обладнання, документацію), методику оцінювання якості зерна (відбір зразків, визначення показників), ознайомлюються з обсягом заготівель зерна, умовами розрахунків за нього, матеріально-технічною базою первинної обробки і зберігання зерна. Приймають участь у виконанні окремих технологічних процесів. Вивчають правила розміщення зерна в сховищах.

Місце проведення практики - Житомирський комбінат хлібопродуктів або учгосп "Україна"

Модуль 2. Технологія виробництва борошна

Строки проведення: червень.

Студенти вивчають організацію території млину-заводу, призначення основних споруд і агрегатів, їх технічні характеристики: ознайомлюються з технологією підготовки зерна до помелу, та технологією помелу, порядком визначення виходу готової продукції та відходів виробництва; методикою оцінювання якості продукції; вивчають правила її розміщення у сховищах, спостереження під час зберігання, а також порядок відпуску споживачам.

Місце проведення практики - млин-завод Житомирського комбінату хлібопродуктів.

Модуль 3. Технологія післязбирального оброблення і зберігання хмелю.

Строки проведення: серпень (ІІІ декада) - вересень.

Студенти знайомляться з методикою визначення технічної зрілості і приймають участь у збиранні урожаю хмелю.

На другий день ознайомлюються з будовою основних вузлів і агрегатів хмелесушарки та їх технічними характеристиками; шляхом особистої участі знайомляться з технологічними операціями - завантаження хмелю з сушильної камери в камеру кондиціювання за вологістю, пресування і пакування хмелю; вивчають методику визначення кінця сушіння, оглядають приміщення для зберігання хмелю, вивчають правила розміщення продукції в сховищі.

На завершення студенти аналізують технологію первинної обробки хмелю, роблять висновки щодо її екологічної сторони.

Місце проведення практики - науково-дослідний інститут сільського господарства Полісся або учгосп "Україна".

Модуль 4. Технологія виготовлення трести льону.

Строки проведення: серпень.

В умовах учгоспу "Україна" студенти вивчають технологію виготовлення трести льону способом росяного мочіння. Вони приймають участь у підніманні трести зі стелищ її сортуванні та в'язанні. В процесі цієї роботи отримують від викладача інформацію про вплив погодних і виробничих факторів на процес "вилежування" та якість трести. На практиці освоюють органолептичний метод визначення закінчення процесу вилежування соломи льону та перетворення її в тресту. Отриману інформацію заносять до щоденників.

Модуль 5. Технологія соління огірків і помідорів.

Строки проведення: липень-вересень.

Залежно від наявності сировини студенти на практиці освоюють технологію соління огірків чи помідорів. Записують рецептуру, готують сировину до засолювання (миють, сортують, калібрують тощо) готують тару, розсіл та інгредієнти згідно рецептури. Заповнюють тару сировиною та спеціями, заливають розсолом і ставлять на бродіння. Вивчають вимоги до якості готового продукту. По можливості проводять дегустацію.

Місце проведення дослідне поле університету або лабораторії кафедри.