Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Робоча програма з виробничої практики бакалаври....doc
Скачиваний:
26
Добавлен:
25.11.2018
Размер:
522.24 Кб
Скачать

Модуль 6. Технологія квашення капусти.

Строки проведення: Жовтень (III декада).

В лабораторії кафедри студенти повторюють і записують технологію квашення капусти, включаючи рецептуру. При цьому особлива увага приділяється значенню окремих технологічних прийомів та якості сировини. Далі готують тару, капусту, моркву, сіль. Шинкують капусту і заповнюють нею тару, додаючи моркву та сіль згідно рецептури. Заповнену тару герметизують і ставлять на бродіння. В подальшому слідкують за бродінням, регулюють його інтенсивність, проводять дегустацію.

Модуль 7. Технологія виготовлення сінажу та силосу.

Строки проведення: Серпень (III декада) - вересень (І декада)

У виробничих умовах учгоспу "Україна" студенти приймають участь у силосуванні кукурудзи чи виготовленні сінажу. Попередньо повторюють теоретичні положення цих процесів, та вимоги до якості сировини і готової продукції. Вивчають з практичною демонстрацією, правила зберігання та використання силосу і сінажу.

Після теоретичної інформації навчальну групу ділять на робочі групи, які отримують інструктаж з техніки безпеки та завдання щодо конкретної участі в проведені тих чи інших технологічних прийомів.

Оформлення щоденників-звітів та здача заліку.

На кафедрі студентам надається можливість (1 година) закінчити оформлення щоденників та підготуватися до усного звіту. Далі викладач перевіряє щоденники з одночасним опитуванням студента та приймає рішення про залік практики.

Звіт про виконання програми практики.

В кінці кожного дня практики викладач робить підсумки, включаючи опитування студентів. Після цього студенти заповнюють щоденник в якому:

– викладають результати спостережень в ході практики;

– аналізують отримані дані;

– роблять висновки щодо позитивних та негативних сторін технологій первинної обробки і зберігання продукції, наводять пропозиції по підвищенню їх екологічного рівня.

В останній день практики студенти захищають (роблять усний звіт) кожну тему на основі щоденника, після чого приймається рішення про залік.

    1. Навчальна практика з "Технології виробництва продукції тваринництва" (твпт)

Мета і завдання практики – ознайомлення студентів з технологічними процесами на фермах, із веденням первинного виробничо-зоотехнічного та племінного обліку, принципами визначення якості кормів і тваринницької продукції. Опис курсу практики "ТВПТ" представлено в таблиці 6.

Таблиця 6

Опис практики "твпт", окр "Бакалавр"

Напрям, спеціальність,

освітньо–кваліфікаційний рівень

Характеристика переддипломної практики

Кількість кредитів:

ECTS: 1,5

Модулів: 7

Змістових модулів: 7

Загальна кількість годин: 54

Напрям 0502 "Менеджмент"

Спеціальність 6.030601 "Менеджмент організацій"

Лекції – 14

Самостійна робота студента: 40

Індивідуальна робота: реферат

Форма підсумкового контролю: щоденник-звіт

Практика передбачає використання теоретичних знань з усього блоку професійно-орієнтованих дисциплін та дисциплін спеціалізації відповідно до ОПП (таблиця 7).

Таблиця 7