Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
МВ_Курс проект вино_Куц_2007.doc
Скачиваний:
34
Добавлен:
02.12.2018
Размер:
867.33 Кб
Скачать

4. Порядок виконання проекту

Під час виконання курсового проекту студент повинен точно дотримуватись послідовності етапів проектування (дод.1). Передусім треба продумати план роботи над проектом за термінами.

Проект повинен стати першим ступенем кінцевого етапу формування студента як дипломованого спеціаліста. Тому основну роботу щодо збирання матеріалів і підготовки до проектування необхідно проводити під час вивчення теоретичного курсу та технологічної практики. Підготовча робота включає в себе вивчення спеціальної літератури, технологічних регламентів та інструкцій, систематизація та аналіз наявних і перспективних способів технології та обладнання для їх реалізації, креслення ескізів технологічного й транспортного обладнання, планів і розрізів приміщень, де розташовано аналогічне обладнання.

Проект виконують за календарним графіком, складеним студентом та узгодженим із розкладом і роботою над іншими дисциплінами згідно з навчальним планом. Основні рішення за розділами проекту погоджуються з керівником у межах складеного графіка консультацій. З цією метою у графіку (дод. 1) передбачається три-чотириразовий модульний контроль (атестація). Систематична неявка студента на консультації є підставою для його неатестації.

Повністю оформлений і підписаний автором проект подається керівникові на затвердження і підпис, а потім – у комісію для захисту .

5. Захист курсового проекту

Термін захисту встановлює згідно з графіком навчального процесу кафедра і затверджує декан. Для студентів денної форми навчання це, як правило, остання декада грудня, а заочної – згідно з розкладом. Приймає захист комісія, склад якої затверджений кафедрою.

Студент лаконічно (протягом до 7…10 хв.) доповідає про особливості проекту, його мету й завдання, переваги прийнятих рішень, нові технічні елементи з обґрунтуванням за технологічними, економічними й соціальними критеріями.

Члени комісії задають запитання за темою проекту з урахуванням знань з загальнонаукових і загальноінженерних дисциплін. Захист є важливою частиною виховного процесу, тому він ведеться відкрито, студенту вказують на недоліки проекту, відзначають його позитивні моменти, висловлюють побажання на майбутнє.

Оцінка студенту денної форми навчання виставляється за результатами модульного контролю за умови отримання не менше мінімальної кількості балів за кожним із модулів, а заочної форми навчання – за результатами захисту відповідно до критеріїв затверджених кафедрою.

Додатки

1. Зразок оформлення завдання на курсовий проект

Національний університет харчових технологій

(назва вищого навчального закладу)

Кафедра

Біотехнології продуктів бродіння, екстрактів і напоїв

Дисципліна

“Інноваційні технології галузі”

Спеціальність

“Технологія бродильних виробництв і виноробства”

Курс V Група 3 Семестр IX

Завдання на курсовий проект студента Дороша Олексія Михайловича

(прізвище, ім’я, по батькові)

1. Тема проекту (роботи)

Проект відділення перероблення винограду для отримання шампанських виноматеріалів для заводу потужністю 20 тис. т винограду за сезон

2. Строк здачі студентом закінченого проекту 19 грудня 2007 року

3. Вихідні дані до проекту (роботи) 1. Матеріали зібрані під час технологічної

практики. 2. Норми технологічного проектування. 3. Сорти переробляємого винограду: Піно блан, Шардоне, Аліготе, Рислінг Рейнський. 4. Характеристика отриманого виноматеріалу: об’ємна частка спирту – 12 %, масова концентрація цукрів – 0,25 г/100 см3, титрована кислотність – 7 г/дм3.

4. Зміст пояснювальної записки (перелік питань, які мають бути розроблені) Титульна сторінка. Завдання на проектування. Зміст. Вступ.

1. Асортимент і характеристика проектованої продукції, сировини і допоміжних матеріалів. 2. Технологічна схема. 3. Розрахунок продуктів. 4.Розрахунок складських приміщень і будівель 5. Розрахунок і підбір технологічного обладнання. 6. Енергетичні розрахунки 7. Схема технохімічного і мікробіологічного контролю. 8. Заходи щодо охорони праці. 9. Компонування обладнання і будівельна характеристика цеху. 10. Заходи щодо охорони довкілля. 11. Список використаної літератури.

5. Перелік графічного матеріалу (з точним зазначенням обов’язкових

креслень: 1. Апаратурно-технологічна схема – 1 аркуш.

2. Плани і розрізи цеху – 2 аркуші.

6. Дата видачі завдання

24 червня 2007 року

Зворотна сторона завдання