Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Методичка (диплом).doc
Скачиваний:
10
Добавлен:
11.12.2018
Размер:
790.02 Кб
Скачать

2. Загальні Положення про дипломний проект

Дипломний проект – кваліфікаційна робота, що присвячена вирішенню виробничих задач, переважна більшість яких віднесено в ОКХ до виробничо-технологічних, проектних та організаційно-управлінських професійних функцій.

Виробничі функції, типові завдання діяльності та професійні компетенції, якими повинен володіти випускник КУТЕП за спеціальністю “Готельна і ресторанна справа ”:

  • організаційно-управлінська

  • виробничо-технологічна

  • контрольна

  • маркетингова

  • інженерно-дослідна

  • проектно-технологічна

  • планувальна.

Дипломний проект може бути комплексним і виконуватись декількома студентами.

Дипломний проект вважається реальним за виконанням однієї з умов:

  • тема роботи запропонована підприємством, виконується в його інтересах, а результати роботи прийняті до реалізації;

  • по темі роботи видають публікації автора, патент, рішення про публікацію, подана заявка на винахід (до роботи додаються документи про впровадження результатів).

2.1. Дипломний проект магістра

Магістр – освітньо-кваліфікаційний рівень вищої освіти особи, яка на основі освітньо-кваліфікаційного рівня спеціаліста здобула повну вищу освіту, спеціальні уміння та знання, достатні для виконання професіональних завдань та обов`язків (робіт) інноваційного характеру певного рівня професійної діяльності, що передбачені для керівних посад у певному виді економічної діяльності.

Ступінь магістра присуджується по закінченні навчання за відповідною освітньо-професійною програмою, яку зорієнтовано на науково-дослідницьку, науково-педагогічну та науково-практичну діяльність.

Фахівець, що володіє магістерським ступенем, повинен володіти методологією наукової творчості, інноваціями в сфері професійної діяльності та інформаційними технологіями, методами одержання, обробки і фіксації наукової інформації.

Дипломний проект магістра, хоч і є самостійним науковим або науково-проектним дослідженням, вноситься до розряду навчально-дослідницьких та навчально-проектних робіт, в основу яких покладено моделювання уже відомих рішень. Науковий рівень проекту повинен відповідати освітньо-професійній програмі та освітньо-кваліфікаційній характеристиці магістра і свідчити про вміння автора самостійно вести науковий пошук, бачити професіональні проблеми і знати загальні методи і прийоми їх вирішення.

2.2. Дипломний проект спеціаліста

До виконання і захисту дипломного проекту допускаються студенти, які виконали навчальний план у повному обсязі і пройшли державну атестацію.

Дипломний проект виконується на підставі аналізу діючих закладів готельно-ресторанного господарства під час переддипломної практики з урахуванням законодавчих і нормативних актів, діючих стандартів, Санітарних норм і правил тощо за тематикою, відображеною у професійних завданнях освітньо-кваліфікаційної характеристики спеціаліста зі спеціальності «Готельно-ресторанна справа».

Основні етапи виконання дипломного проекту:

  1. Вибір теми і об'єкта проектування, затвердження теми.

  2. Розробка завдання на дипломний проект, складання календарного плану виконання.

  3. Опрацювання літературних джерел.

  4. Дослідження рекреаційного району та функціонування інфраструктури (під час переддипломної практики).

  5. Написання першого варіанту тексту пояснювальної записки, подання його на ознайомлення науковому керівнику та консультантам.

  6. Усунення недоліків, написання остаточного варіанту тексту, розробка та оформлення графічних матеріалів, оформлення дипломного проекту з застосуванням ПОЄМ.

  7. Подання проекту на кафедру.

  8. Попередній внутрішньо-кафедральний захист.

  9. Зовнішнє рецензування проекту.

  10. Захист дипломного проекту у ДЕК.

До виконання дипломного проекту допускаються студенти, які успішно склали заліково-екзаменаційну сесію, завершили виробничу і переддипломну практику та захистили звіти з них.