Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Методичка (диплом).doc
Скачиваний:
10
Добавлен:
11.12.2018
Размер:
790.02 Кб
Скачать

4. Обов’язки осіб за організацію та проведення дипломного проектування

4.1. Обов’язки керівників дипломних проектів

Керівник дипломного проектування:

  • своєчасно і якісно розробляє тематику дипломного проектування з урахуванням наукової роботи студентів;

  • розробляє конкретні і достатньо повне завдання на дипломне проектування, рекомендує необхідну літературу і дає методичні рекомендації (додаток Б);

  • проводить бесіди із студентами по узгодженню завдань дипломного проектування, структури дипломного проекту і етапів роботи над ним;

  • рекомендує методики виконання розрахунків, проведення експериментів і моделювання (для магістрів);

  • здійснює безпосереднє керівництво розробкою питань дипломного проекту, розвиваючи при цьому у студента навики самостійної роботи, творчі здібності і ініціативу;

  • здійснює систематичну перевірку відповідності ходу роботи студента календарному плану виконання дипломного проекту, розглядає виконану частину роботи, звертає увагу на недостатню глибину опрацьованих питань;

  • перевіряє розділи пояснювальної записки дипломного проекту по мірі їх підготовки з метою недопущення грубих помилок, які можуть привести до невиконання завдання, надлишкове збільшеного обсягу, зниженого наукового рівня проекту;

  • контролює відповідність змісту і оформленню дипломного проекту завдання, вимогам стандартів ДСТУ і керівним документам по дипломному проектуванні;

  • відображує хід виконання дипломних проектів в графіку контролю дипломного проектування на кафедрі;

  • підписує пояснювальну записку до дипломного проекту та графічну частину після досконалої перевірки;

  • складає відгук з характеристикою роботи студента над дипломним проектом.

4.2. Обов’язки консультантів

Для консультування студентів по окремим питанням проекту можуть запрошуватися викладачі із числа професорсько-викладацького складу інших кафедр.

Консультант дипломного проекту:

  • надає консультації дипломнику у межах своєї компетенції;

  • інформує керівника проекту про стан виконання розділу;

  • своєчасно перевіряє розділ і, за відсутності зауважень, підписує ти­тульний лист пояснювальної записки та відповідний графічний (ілюстративний) матеріал.

4.3. Обов’язки студента-дипломника

Студенту надається право вибору теми дипломного проекту з урахуванням рекомендацій професорсько-викладацького складу профілюючої кафедри (дод. А). Студент може запропонувати свою тему з необхідним обґрунтуванням її розробки для підприємства (реконструкція ЗГРГ).

Якщо студент не проявив необхідної ініціативи по вибору тем в указаний термін, завідувач кафедрою закріплює тему дипломного проекту за студентами на свій погляд, але з урахуванням індивідуальних особливостей та ступенем його підготовки.

Студент-дипломник розробляє за зразком завдання на дипломне проектування, узгоджує його із керівником та підписує у завідувача кафедрою готельно-ресторанної справи.

Після затвердження завдання студент приступає до його реалізації. В обов’язковому порядку відвідує передбачені розкладом додаткові зайняття, загальні консультації, інструктажі, збори, які проводяться по плану кафедри.

Ритмічно працює над виконання дипломного проекту, якісно у відповідний термін виконує етапи роботи, передбачені календарним планом, а також вказівки і рекомендації керівника дипломного проекту і консультантів. У відповідності до календарного плану виконання дипломного проекту проходить попередній захист кожного розділу та отримує кількість балів, які проставляються у листку (дод. З).

Виконує графічні матеріали, оформляє пояснювальну записку, підписує титульну сторінку у консультантів та керівника дипломного проекту та отримує висновок керівника дипломного проекту. Після цього представляє дипломний проект на кафедру завідуючому кафедрою в термін, передбачений календарним планом, не пізніше ніж за 7-10 днів до початку роботи ДЕК.

Дипломний проект, підписаний завідувачем кафедри, разом з письмовим відгуком керівника направляється на зовнішню рецензію. Вимоги до рецензії наведені в додатку Д.