Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Методичка (диплом).doc
Скачиваний:
10
Добавлен:
11.12.2018
Размер:
790.02 Кб
Скачать

3. Організація дипломного проектування

Термін написання дипломного проекту становить 9 тижнів.

Тематика дипломних проектів повинна бути безпосередньо пов'язана з об'єктом діяльності фахівця відповідного освітньо-кваліфікаційного рівня.

Тематика дипломних проектів повинна бути актуальною та відповідати сучасному стану і перспективам розвитку суспільства в цілому та галузі зокрема. Номенклатура тематики повинна забезпечувати індивідуалізацію завдання на проект та можливість вільного вибору теми студентом.

Студентові надається право самостійно обирати тему з рекомендованого переліку, або запропонувати свою тему, але при обов’язковій наявності аргументованого обґрунтування доцільності її розробки, або отримати завдання на проектування від підприємства (фірми) замовника теми.

Тематика дипломних проектів розробляється кафедрою згідно до вимог варіативної компоненти освітньо-кваліфікаційної характеристики фахівців з конкретної спеціалізації відповідно до затверджених програм вивчених нормативних та вибіркових дисциплін. Тематика щорічно переглядається та поновлюється.

Наказом ректора (за поданням випускової кафедри) затверджується закріплення тем за студентом і призначаються наукові керівники дипломних проектів з числа професорів, доцентів, викладачів випускової кафедри, а також консультанти з окремих розділів проекту.

До керівництва дипломним проектом можуть залучатися провідні фахівці галузі, які мають досвід практичної діяльності за профілем.

На період дипломного проектування на кафедрі складаються графіки консультацій керівників і консультантів, які сприяють ритмічній роботі студентів над дипломним проектом.

У встановлені терміни, за графіком студент обов'язково звітується про готовність окремих розділів проекту у комісії попереднього захисту. Результати захисту розділів виставляються керівником і консультантами у листі попереднього захисту (додаток З).

Дипломні проекти, які подані на попередній захист у комісії поза графіком, до розгляду не приймаються без дозволу завідувача кафедри.

Кожний розділ проекту повинен бути підписаний консультантами і керівником.

Завершений дипломний проект, підписаний студентом та консультантами, надається керівникові на рецензування. Після перегляду та схвалення дипломного проекту керівник його підписує і складає письмовий висновок.

Результати готовності розділів проекту та студента на підставі матеріалів попереднього захисту оформляється спеціальною відомістю з обов’язковою характеристикою ступеню готовності розділів. Відомість після захисту всіх розділів передається завідувачу випускової кафедри, що свідчить про готовність студента до захисту завершеного дипломного проекту.

На підставі матеріалів попереднього захисту, позитивного відзиву керівника завідувач кафедри вирішує питання про допуск студента до захисту і робить при цьому на дипломному проекті (пояснювально-розрахунковій записці та графічних матеріалах) відмітку.

В разі невиконання календарного плану-графіку роботи над проектом без поважних причин випускова кафедра приймає рішення про недопуск студента до подальшого виконання дипломного проекту, що оформляється протоколом кафедри. При негативному рішенні кафедри протокол засідання кафедри надається на розгляд ректору.

Рекомендований дипломний проект до захисту направляється на зовнішню рецензію.

Результати захисту дипломного проекту визначаються оцінками "відмінно", "добре", "задовільно" та "незадовільно" і оголошуються у цей же день після оформлення протоколів засідання ДЕК. У випадках, коли захист проекту визначається незадовільним, ДЕК встановлює, чи може студент подати на повторний захист ту саму роботу з доопрацюванням, чи зобов'язаний опрацювати нову тему, визначену випускаючою кафедрою.

Студент, який не захистив дипломний проект, допускається до повторного захисту не менше ніж через рік протягом трьох років.