Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Navch_metod_posib_samost_vivchen_dists_Sist_tek...doc
Скачиваний:
40
Добавлен:
06.05.2019
Размер:
6.56 Mб
Скачать

Тема 10. Система технологій виробництва свинини

Економічне значення галузі свинарства. Господарсько-біологічні особливості свиней. Типи і розміри свинарських підприємств. Селекційно-племінна робота у свинарстві. Основні породи свиней та їх використання. Методи розведення свиней. Використання гібридизації у свинарстві. Виробничий і племінний облік у свинарстві. Бонітування свиней.

Система технологій відтворення стада свиней. Формування маточного поголів’я. Системи і строки одержання приплоду. Система рівномірного отримання приплоду. Структура і оборот стада свиней.

Технологія утримання свиней. Технологія виробництва свинини на промисловій основі у спеціалізованих господарствах. Технологія виробництва свинини в особистих підсобних і фермерських господарствах. Технологія годівлі різних статево-вікових груп свиней. М’ясна, беконна та сальна відгодівля свиней. Техніка та обладнання для технологічних процесів у свинарстві.

Реалізація свиней. Транспортування свиней. Приймання-здавання забійних свиней. Економічні основи виробництва свинини. Шляхи підвищення економічної ефективності галузі свинарства.

Тема 11. Система технологій виробництва продукції птахівництва

Економічне значення галузі птахівництва. Біологічні особливості сільськогосподарської птиці. Основи анатомії та фізіології сільськогосподарської птиці. Виробничі типи і розміри спеціалізованих птахівницьких підприємств. Структура стада птиці. Система технологій відтворення у птахівництві. Породи та кроси сільськогосподарської птиці. Селекційно-племінна робота у птахівництві.

Система технологій та способи утримання птиці. Технологія годівлі та вирощування сільськогосподарської птиці. Технологія виробництва інкубаційних яєць. Технологія виробництва харчових яєць. Комплектування, утримання і годівля батьківського стада. Інкубація курячих яєць. Вирощування ремонтного молодняку. Технологія утримання і годівлі курок-несучок. Збирання, сортування і пакування яєць.

Технологія виробництва м’яса птиці. Технологія вирощування курчат-бройлерів, індиченят, каченят і гусенят на м’ясо. Виробництво харчових яєць і м’яса сільськогосподарської птиці в особистих підсобних господарствах. Технологія виробництва гусячої печінки. Технологія заготівлі пір’я і пуху. Утилізація відходів птахівництва. Економічні основи виробництва продукції птахівництва.

Тема 12. Система технологій виробництва іншої продукції тваринництва

Економічне значення конярства. Види продуктивності та використання коней. Біологічні особливості коней. Породи коней. Технологія відтворення та племінна робота в конярстві. Тренінг та іподромні випробування коней. Система технологій вирощування молодняку коней. Технологія годівлі та утримання дорослих коней. Використання коней у сільському господарстві та спорті. Розрахунок собівартості коне-дня. Визначення потреби в робочих конях. Технологія отримання і переробки молока кобил. Шляхи підвищення економічної ефективності конярства.

Економічне значення вівчарства та козівництва. Біологічні особливості овець та кіз. Селекційно-племінна робота у вівчарстві та козівництві. Породи овець та їх класифікація. Породи та відріддя кіз. Система технологій відтворення овець та кіз, її економічне значення. Технологія утримання та годівлі овець і кіз. Технологія відгодівлі й нагулу овець та її економічне значення. Молочна продуктивність та технологія доїння овець і кіз. Механізація технологічних процесів у вівчарстві. Технологія стриження овець та її економічне значення. Руно, класирування і сортування вовни. Економічне значення та технологія первинної обробки, промислової переробки і використання вовни. Технологія виробництва бринзи. Шляхи підвищення економічної ефективності галузей вівчарства та козівництва.

Економічне значення галузей кролівництва та хутрового звірівництва. Біологічні особливості кролів та хутрових звірів. Система технологій розведення кролів та комплектування стада хутрових звірів. Породи кролів та види хутрових звірів. Система технологій відтворення у кролівництві та звірівництві. М’ясна, шкуркова і пухова продуктивність кролів. Система технологій утримання і відгодівлі кролів та хутрових звірів та її економічне значення. Технологія забою кролів і первинна обробка продуктів забою та її економічне значення. Технологія забою звірів і первинна обробка хутра та її економічне значення. Шляхи підвищення економічної ефективності кролівництва та хутрового звірівництва.

Економічне значення технології виробництва риби. Біологічні особливості риб. Види і породи ставових риб. Ставові рибницькі господарства та типи ставів. Інкубація ікри. Технологія вирощування цьогорічок. Система технологій вирощування товарної риби у ставах та її економічне значення. Технологія годівлі риби. Технологія вилову риби. Економічні особливості та шляхи підвищення прибутковості галузі рибництва.

Економічне значення і сучасний стан галузі бджільництва. Біологічні особливості бджіл. Розведення бджолиних сімей. Породи бджіл. Розмноження бджолиних сімей. Організація пасіки і праці у бджільництві. Виробничі напрямки бджільництва. Корми і технологія годівлі бджіл. Медоносна база бджільництва. Технологія утримання бджіл. Вулики і пасічний інвентар. Організація зимівлі бджіл. Використання бджіл для запилення сільськогосподарських культур. Система технологій виробництва продукції бджільництва: меду, воску, квіткового пилку, маточного молочка, прополісу, бджолиної отрути. Технологія зберігання, обробка та реалізація продуктів бджільництва. Шляхи підвищення економічної ефективності галузі бджільництва.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]