Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Положення ОКЦ 2011.doc
Скачиваний:
18
Добавлен:
20.08.2019
Размер:
963.07 Кб
Скачать

2. Завдання та обов'язки

Заступник начальника оператино-координаційного центру з питань збору, обробки інформації та підготовки даних Управління:

  1. Здійснює цілодобове керівництво особовим складом чергової зміни Гарнізону.

  2. Збирає, обробляє та узагальнює оперативну інформацію про пожежі, надзвичайні ситуації техногенного, природного та іншого характеру, а також надзвичайні події, які виникли на території області (в окремих випадках - за її межами).

  3. Здійснює контороль за своєчасним направленням чергових підрозділів до місця виникнення пожеж, надзвичайних ситуацій, аварій катастроф тощо, відповідно до розкладу виїздів та планів залучення сил та засобів.

  4. Направляє відповідно до вимог Статуту дій у надзвичайних ситуаціях та оперативної обстановки чергову зміну оперативного відділу до місця виникнення пожежі або надзвичайної ситуації з метою організації керівництва гасінням пожежі та роботи підпорядкованих підрозділів під час ліквідації наслідків надзвичайної ситуації.

  5. Негайно доповідає начальнику Управління, його заступнику з питань оперативного реагування та цивільного захистута цивільного захисту, начальнику управління рятувальних сил, начальнику чергової зміни МНС про виникнення надзвичайної ситуації, а також про події, що можуть призвести до загибелі людей або мають суспільний резонанс.

  6. За вказівкою начальника Управління інформує про факт виникнення надзвичайної ситуації, а також про події, що можуть призвести до загибелі людей або мають суспільний резонанс, Черкаську обласну державну адміністрацію.

  7. Інформує оперативно-чергові служби зацікавлених центральних органів виконавчої влади у порядку, визначеному спільними нормативними актами про взаємоінформування в разі загрози, або виникнення надзвичайних ситуацій.

  8. Повідомляє оперативно-чергові служби УМНС сусідніх областей, у випадку виникнення надзвичайних ситуацій, які можуть вплинути на стан їх довкілля.

  9. Повинен знати місце знаходження посадових осіб, яким він підпорядкований, та порядок зв’язку з ними.

  10. Веде облік надзвичайних ситуацій і пожеж та контролює хід виконання заходів, щодо ліквідації їх наслідків.

  11. Щодобово готує та надає до МНС інформацію про стан невиробничого травматизму та загибелі людей на території області.

  12. Готує звітні матеріали та веде облік залучень пожежно-рятувальних, рятувальних та спеціальних підрозділів до дій за призначенням.

  13. Здійснює формування відомостей про виїзди пожежно-рятвальних підрозділів на хибні спрацюваня АПС.

  14. Організовує за наказами начальника Управління або посадової особи, яка виконує його обов’язки, оповіщення та збір керівного складу Управління, особового складу оперативної групи при виникненні надзвичайних ситуацій.

  15. Готує довідки (зведення) про основні надзвичайні ситуації техногенного, природного та іншого походження на території області за добу, на підставі наявних документів (телеграм, факсів, доповідей, довідок тощо) за підписом начальників підпорядкованих структурних підрозділів МНС, або їх усних доповідей з подальшим письмовим підтвердженням.

  16. Терміново доповідає начальнику Управління, його заступнику, начальнику чергої зміни МНС про всі пригоди та події, що трапились в органах управління, підрозділах та інших об’єктах сфери управління МНС області.

  17. Цілодобово відслідковує зміст основних інформаційних програм радіо і телебачення з метою додаткового отримання інформації про події надзвичайного характеру та якість висвітлення питань діяльності Управління. Про інформаційні повідомлення критичного характеру на адресу Управління негайно доповідає начальнику Управління, його першому заступнику, начальнику відділу оперативного реагування Управління, та інформує прес-службу Управління.

  18. В разі виникнення НС техногенного характеру інформує начальника відділу Державної інспекції цивільного захисту та техногенної безпеки.

  19. Щодобово у встановлені терміни доповідає старшому оперативному черговому пункту управління МНС України про обстановку на території області.

  20. Проводить заходи, передбачені планом цивільного захисту на особливий період, у разі переведення єдиної системи ЦЗ у ступені готовності.

  21. Проводить організацію системи оповіщення та зв’язку ЦЗ на особливий період.

  22. Під час чергування надійно зберігає та використовує документи, згідно вимог нормативних документів «Цілком таємні» і «Таємні», які знаходться в ОДС ОКЦ.

  23. Під час чергування працює з відомостями про систему, нормативи МНС до виконання завдань в особливий період, або при загрозі проведення терористичних актів.

  24. Готує щотижневі огляди надзвичайних ситуацій та подій, які виникли на території області.

  25. Відповідає за стан та ведення службової документації чергової частини ОДС.

  26. Здійснює своєчасне корегування план-схеми міста Черкаси на ОДС.

  27. Надає пропозиції щодо складання розкладу виїзду пожежних частин м. Черкаси.

  28. Забезпечує розробку та видання типографським способом документації чергової частини ОДС.

  29. Здійснює контроль за станом ведення журналів перевірки пакетів та відповідає за стан зберігання таємних документів, що знаходяться на ОДС.

  30. Веде облік та відповідає за наявність, утримання ПЛАСів, ПНО та ОПН, розташованих на території області.